Среда, 24. октобар 2007.

Пета седница Одбора за одбрану и безбедност

Одбор за одбрану и безбедност је на седници одржаној 24. октобра размaтрао Извештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Србије и стању безбедности у Републици Србији у периоду од 1. јуна 2006.године до 30. септембра 2007. године.Одбор за одбрану и безбедност је на седници одржаној 24. октобра размaтрао Извештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Србије и стању безбедности у Републици Србији у периоду од 1. јуна 2006.године до 30. септембра 2007. године. Седници је председавао председник Одбора Ивица Дачић, а седници је присуствовао министар унутрашњих послова Драган Јочић са сарадницима.

На почетку представљања Извештаја, министар Јочић је истакао да је захваљујући раду министарства, стање безбедности у Србији добро, а у односу на претходни период повећана је лична и имовинска сигурност грађана. Стање безбедности у јужним деловима Србије је, по речима министра, стабилно, али још увек сложено, и на том подручју се предузимају одговарајуће антитерористичке мере полиције и жандармерије у сарадњи са Војском Србије. Јочић је додао да је стање безбедности директно условљено питањем решавања статуса Косова и Метохије.

Министар Јочић је даље истакао да у посматраном периоду, Министарство спровело успешне акције на сузбијању тешких облика криминала у Републици Србији, посебно у области финансијског криминала где је најзначајнији пратећи елемент корупција. Министар се посебно осврнуо на резултате постигнуте у случајевима борбе против криминала у области осигурања, шверца цигарета, случаја «стечајне мафије», фалсификовања новчаница и хартија од вредности, спречавања корупције, заплене наркотика, спречавања трговине људима, организованог имовинског и високотехнолошког криминала.

Министарство унутрашњих послова предузима антитерористичке мере на територији Републике у рашкој области и копненој зони безбедности.

Министар Јочић истакао је да су приоритети Министарства у наредном периоду наставак борбе против организованог и свих других облика криминала, сигурност грађана и њихове имовине, завршетак сарадње са Трибуналом у Хагу и законодавна активност.

У расправи чланови Одбора су разменили мишљења о Извештају Министарства и постављали питања министру, након чега је Одбор прихватио Извештај.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1