16. новембар 2015. Народни посланици одају пошту жртвама страдалим у терористичким нападима изведеним у Паризу

16. новембар 2015. Народни посланици одају пошту жртвама страдалим у терористичким нападима изведеним у Паризу

Уторак, 10. новембар 2015.

Пета седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштинe Републике Србије у 2015. години за уторак, 10. новембар 2015. године.


Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Чотрић, Шаип Камбери, др Благоје Брадић, мр Злата Ђерић, проф. др Душан Милисављевић и др Александар Мартиновић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о допуни Закона о буџету Републике Србије за 2015. годину, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Казахстан о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије у односу на порезе на доходак и на имовину, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Краљевине Норвешке о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије у односу на порезе на доходак, које је поднела Влада;
4. Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група БОРИС ТАДИЋ -Социјалдемократска странка, Заједно за Србију, Зелени Србије и
5. Предлог одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Заштитника грађана, који поднео Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Народне скупштине.

Другог дана рада, 12. новембра, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 3. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о допуни Закона о буџету Републике Србије за 2015. годину, Предлогу закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Казахстан о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије у односу на порезе на доходак и на имовину и Предлогу закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Краљевине Норвешке о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије у односу на порезе на доходак.

Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Олгица Батић, Олена Папуга, Риза Халими, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Предлоге закона, у име предлагача, образложио је представник предлагача министар финансија др Душан Вујовић.

Седници су присуствовали и председник Владе Републике Србије Александар Вучић, министар рударства и енергетике Александар Антић, министар одбране Братислав Гашић и министар здравља Златибор Лончар.

Народна скупштина је обавила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 3. дневног реда седнице.

У наставку рада, Народна скупштина је обавила и јединствени претрес о Предлогу одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије.

До краја рада, Народна скупштина је обавила и јединствени претрес о Предлогу одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Заштитника грађана, који је образложио представник предлагача, народни посланик Зоран Бабић.

Трећег дана рада, 16. новембра 2015. године, пре преласка на дневни ред народни посланици су минутом ћутања одали пошту жртвама страдалим у терористичким нападима изведеним у Паризу.

Народна скупштина започела је претрес у појединостима о Предлогу закона о допуни закона о буџету Републике Србије за 2015. годину.

Игор Бечић, потпредседник Народне скупштине, у име народних посланика и у своје име, поздравио је ђаке Пете београдске гимназије, који су пратили део седнице са галерије велике сале.

У наставку рада, Народна скупштина закључила је претрес у појединостима о Предлогу закона о допуни закона о буџету Републике Србије за 2015. годину.

На предлог народног посланика Зорана Бабића, Народна скупштина, је у дневни ред Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, уврстила Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије, који је поднео народни посланик Зоран Бабић, 12. новембра 2015. године.

У наставку рада, Народна скупштина је обавила јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда седнице, председавајућа седници, председник Народне скупштине Маја Гојковић, одредила је понедељак, 16. новембар 2015. године, са почетком у 16.45 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Пете седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика следеће предлоге закона и одлука:

1. Предлог закона о допуни Закона о буџету Републике Србије за 2015. годину, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Казахстан о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије у односу на порезе на доходак и на имовину, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о потврђивању Уговора између Републике Србије и Краљевине Норвешке о избегавању двоструког опорезивања и спречавању пореске евазије у односу на порезе на доходак, које је поднела Влада;
4. Предлог одлуке о измени Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група БОРИС ТАДИЋ -Социјалдемократска странка, Заједно за Србију, Зелени Србије;
5. Предлог одлуке о давању сагласности на Правилник о унутрашњем уређењу и систематизацији радних места у Стручној служби Заштитника грађана, који поднео Одбор за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања Народне скупштине;
6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о разрешењу и именовању чланова и заменика чланова Републичке изборне комисије.

У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања и одлучила да ни у једном случају Пословник није био повређен.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Пету седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
недеља, 29. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја