17. фебруар 2016. Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

17. фебруар 2016. Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Среда, 17. фебруар 2016.

Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је за среду, 17. фебруар Пето ванредно заседање Народне скупштине у 2016. години, на захтев Владе Србије.


У захтеву за одржавање Петог ванредног заседања утврђен је дневни ред са 6 тачака и то:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити животне средине,који је поднела Влада;
2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити природе,који је поднела Влада;
3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о управљању отпадом, који је поднела Влада;
4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о сточарству, који је поднела Влада;
5. Предлог закона о потврђивању амандмана на Конвенцију о процени утицаја на животну средину у прекограничном контексту, коју је поднела Влада;
6. Предлог закона о потврђивању Измена и допуна Конвенције о физичкој заштити нуклеарног материјала, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика Игора Бечића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 6. дневног реда седнице.

У наставку заседања Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. до 6. дневног реда седнице.

У име предлагача, предложене законе образложила је министарка пољопривреде и заштите животне средине проф. др Снежана Богосављевић-Бошковић.

До краја рада Народна скупштина закључила је заједнички начелни и јединствени претрес о свим тачкама дневног реда седнице.

Другог дана рада, 19. фебруара 2016. године, Народна скупштина започела је и закључила претрес у појединостима о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о заштити животне средине, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о заштити природе и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о управљању отпадом.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда Петог ванредног заседања Народне скупштине у 2016. години, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Игор Бечић, одредио је петак, 19. фебруар 2016. године, са почетком у 15.30 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити животне средине, Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, Предлог закона о изменама и допунама Закона о управљању отпадом, Предлог закона о изменама и допунама Закона о сточарству, Предлог закона о потврђивању амандмана на Конвенцију о процени утицаја на животну средину у прекограничном контексту, Предлог закона о потврђивању Измена и допуна Конвенције о физичкој заштити нуклеарног материјала.

Народна скупштина је у Дану за гласање одлучивала о повредама Пословника, на којe су током заседања указивали народни посланици, и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити животне средине, у целини

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити природе, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о управљању отпадом, у целини

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о сточарству, у целини

5. Предлог закона о потврђивању амандмана на Конвенцију о процени утицаја на животну средину у прекограничном контексту

6. Предлог закона о потврђивању Измена и допуна Конвенције о физичкој заштити нуклеарног материјала

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда заседања, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Пето ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5