8. фебруар 2012. Седница Првог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

8. фебруар 2012. Седница Првог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

Среда, 8. фебруар 2012.

Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години

Председница Народне скупштине Републике Србије проф. др Славица Ђукић Дејановић сазвала је, на захтев Владе Републике Србије, Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години, за среду, 8. фебруар 2012. године, са почетком у 10 часова.


У Захтеву за одржавање ванредног заседања одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог одлуке о избору члана Високог савета судства из реда судија апелационих судова, који је поднео Високи савет судства,
2. Предлог одлуке о избору заменика јавних тужилаца, који је поднело Државно веће тужилаца.

На почетку рада, Народна скупштина констатовала је оставку министрa омладине и спорта Снежане Самарџић Марковић.
Председница Народне скупштине поздравила је чланове РОТАР АКТ клуба из Београда, који су са галерије Велике сале пратили део седнице.
До краја рада, Народна скупштина водила је и закључила јединствени претрес о Предлогу одлуке о избору члана Високог савета судства из реда судија апелационих судова и Предлогу одлуке о избору заменика јавних тужилаца.
Пошто је Народна скупштина обавила расправу о тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Славица Ђукић Дејановић обавестила је народне посланике да ће о Дану за гласање бити накнадно обавештени.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 27. фебруара, Народна скупштина је, већином гласова народних посланика, изабрала Мирољуба Томића, судију у Апелационом суду у Крагујевцу за члана Високог савета судства из реда судија апелационих судова.

Народна скупштина већином гласова народних посланика изабрала је за заменике јавног тужиоца у Првом основном јавном тужилаштву у Београду Владимира Ђорђевића и Миодрага Марковића, у Основном јавном тужилаштву у Врању Браниславу Михајловић и у Основном јавном тужилаштву у Крагујевцу Весну Остојић.
За заменика јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Новом Саду изабран је Мирослав Ракић, а за заменика јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Шапцу изабран је Бојан Прстојевић.

У Дану за гласање, Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на коју су током седнице указали народни посланици и одлучила да није повређен ниједан члан Пословника Народне скупштине.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда овог заседања и одлучивање о њима, председница Народне скупштине проф. др Славица Ђукић Дејановић закључила је Прво ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2012. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
понедељак, 6. фебруар