11. децембар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић у разговору са са амбасадором Републике Кубе у Републици Србији

11. децембар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић у разговору са са амбасадором Републике Кубе у Републици Србији

Петак, 11. децембар 2020.

Дачић и амбасадор Кубе: Наставак одличне сарадњe са Кубом на свим нивоима - посебно на парламентарном

Председник Народне скупштине Републике Србије примио је данас амбасадора Републике Кубе у Републици Србији, Њ.Е. Густава Тристу дел Тода.


На почетку разговора, амбасадор Кубе честитао је Ивици Дачићу избор за председника Народне скупштине и пожелео му пуно успеха у руковођењу највишим представничким телом Републике Србије. Такође је изразио жељу да се досадашња одлична професионална и лична сарадња наставе и током новог мандата.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић захвалио је на честиткама и рекао да ће се лично ангажовати, како би досадашња одлична сарадња са Републиком Кубом наставила да се унапређује на свим нивоима, посебно на парламентарном. Информисао је Њ.Е. Густава Тристу дел Тода да је у Скупштини недавно формирана Парламентарна група пријатељства са Кубом, која броји 51 члана и на чијом челу је посланик проф. др Љубомир Стојимировић. Изразио је жељу да се настави са даљим продубљивањем и јачањем парламентарне сарадње, чему ће несумњиво допринети активности Посланичких група пријатељства, али и редовна размена посета председника парламената, када епидемиолошка ситуација то дозволи.

Амбасадор Кубе је изразио задовољство због тога што је Посланичка група пријатељства са Кубом у овом сазиву Скупштине бројнија, те истакао би желео да се састане са члановима Групе, у циљу интензивирања сарадње између два парламента.

Њ.Е. Густаво Тристо дел Тодо искористио је прилику да председнику Народне скупштине И. Дачићу уручи честитку председника Народне скупштине Естебана Ласа Фернандеза поводом ступања на нову функцију.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3