3. јун 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић са министром спољних послова Грчке Никосом Дендијасом

3. јун 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић са министром спољних послова Грчке Никосом Дендијасом

Петак, 3. јун 2022.

Дачић одржао састанак са министром спољних послова Грчке

Председник Народне скупштине Ивица Дачић изразио је задовољство због сусрета са својим бившим колегом Никосом Дендијасом, који борави у билатералној посети Београду.


За односе између Србије и Грчке, председник Народне скупштине је рекао да су традиционално пријатељски, истичући да је билатерална сарадња достигла највиши ниво стратешког партнерства и да је блиска сарадња остварена на свим пољима. Сарадњу између два парламента оценио је као веома добру, подсетивши да је у Народној скупштини одмах након конституисања формирана посланичка група пријатељства са Грчком. Добру основу за сарадњу парламената представља и Меморандум о успостављању Комисије за сарадњу Народне скупштине Републике Србије и Парламента Грчке који је потписан 2017. године.

Министар Дендијас је изразио задовољство због сусрета са својим дугогодишњим колегом, са којим је имао прилике да сарађује као министар спољних и министар унутрашњих послова. Дендијас је истакао да је ниво стратешког партнерства између Србије и Грчке формализован још пре пандемије и да земље имају предуслов за успостављање снажније и свеобухватније сарадње у практично свим областима. Подвукао је да је грчка страна спремна за наставак и интензивирање активности из области стратешког партнерства, када се у Србији конституише нови парламент и формира нова Влада.

Саговорници су разменили мишљења о политичкој ситуацији у Европи и региону, o унапређењу економске сарадње и процесу европских интеграција Србије, а министар Дендијас је подвукао да Србија увек може да рачуна на подршку Грчке на свом европском путу, како би се превазишле све тешкоће и како би се процес убрзао.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 18. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја