Петак, 25. мај 2007. - Уторак, 29. мај 2007.

Друга седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије

Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић сазвао је Другу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. години, за петак, 25. мај, са почетком у 10 часова.Председник Народне скупштине Републике Србије Оливер Дулић сазвао је Другу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. години, за петак, 25. мај, са почетком у 10 часова.

Народна скупштина је за ову седницу усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о измени Законика о кривичном поступку, који је предложила Влада,
2. Предлог закона о изменама Законика о кривичном поступку, који је предложила Влада,
3. Именовање секретара Народне скупштине Републике Србије,
4. Именовање заменика секретара Народне скупштине Републике Србије,
5. Предлог одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама:

-Парламентарној скупштини ОЕБС-а,
-Парламентарној скупштини НАТО-а,
-Скупштини Западноевропске Уније,
-Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње,
- Парламентарној скупштини Савета Европе,
-Интерпарламентарној скупштини православља,
-Интерпарламентарној Унији,
-Парламентарној скупштини Медитерана,
-Парламентарној скупштини Централноевропске иницијативе.

Пре почетка расправе Народна скупштина је констатовала да је престао мандат пре времена на које су изабрани, даном подношења оставки, народним посланицима Верици Калановић и Ненаду Крстићу, изабраним са Изборне листе Г17 Плус- Млађан Динкић и Душану Пророковићу, изабраном са Изборне листе Демократска странка Србије-Нова Србија-др Војислав Коштуница.

Народна скупштина је, на основу извештаја и предлога Републичке изборне комисије и Административног одбора, потврдила мандате народним посланицима Јовану Нешовићу и Ивану Живановићу, изабраним са Изборне листе Г17 Плус-Млађан Динкић и народном посланику Ђорђу Мамули, изабраном са Изборне листе демократска странка Србије-Нова Србија-др Војислав Коштуница.

Народна скупштина је, после уводних објашњења министра правде Душана Петровића, обавила заједнички начелни претрес о предлозима закона о измени и о изменама Законика о кривичном поступку.

Другог дана рада (28. мај), Народна скупштина Републике Србије обавила је заједнички претрес о предлозима кандидата за именовање секретара, који је поднео председник Народне скупштине и заменике секретара који је поднео Административни одбор Народне скупштине.

Пошто је закључен претрес у појединостима о предлозима закона о измени и о изменама Законика о кривичном поступку, чиме је исцрпљен дневни ред седнице, председник Народне скупштине Оливер Дулић је као Дан за гласање одредио уторак, 29. мај, са почетком у 10 часова.

Дан за гласање

У Дану за гласање (29. мај) Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о измени Законика о кривичном поступку и Предлог закона о изменама Законика о кривичном поступку.

У наставку рада Народна скупштина је за секретара Народне скупштине именовала Тамару Стојчевић, а за заменике секретара Марка Даниловића и Милоша Тодоровића.

Секретар Тамара Стојчевић је преузела дужност, заузевши своје место за столом за председавање.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање свих тачака дневног реда и одлучивање о њима, председник Народне скупштине Оливер Дулић је закључио Другу седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. години.
Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1