Петак, 28. децембар 2007.

Седма седница Одбора за локалну самоуправу

Одбор за локалну самоуправу је на седници одржаној 28. децембра, којој је председавао председник Одбора Јован Палалић, разматрао у појединостима предлоге закона о територијалној организацији Републике Србије, о локалној самоуправи, о локалним изборима и о главном граду.Одбор за локалну самоуправу је на седници одржаној 28. децембра, којој је председавао председник Одбора Јован Палалић, разматрао у појединостима предлоге закона о територијалној организацији Републике Србије, о локалној самоуправи, о локалним изборима и о главном граду.

Седници су присуствовали министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић и генерални секретар Сталне конференције градова и општина (СКГО) Ђорђе Станичић са сарадницима.

Влада Републике Србије прихватила је три амандмана народних посланика поднета на Предлог закона о територијалној организацији Републике Србије. Чланови Одбора за локалну самоуправу прихватили су три, а два члана Одбора су повукли из процедуре своја два амандмана на овај предлог закона. Народна скупштина ће се у Дану за гласање изјашњавати о укупно 13 амандмана поднетих на Предлог закона о територијалној организацији Републике Србије.

Народни посланици поднели су 52 амандмана на Предлог закона о локалној самоуправи, од којих је Влада Републике Србије прихватила је 15. Два члана Одбора су повукли из процедуре своја два раније поднета амандмана, а Одбор је прихватио 17 амандмана. На предлог представника СКГО-а, Одбор је формулисао два амандмана која ће поднети Народној скупштини на усвајање.

На Предлог закона о локалним изборима Влада је прихватила седам од укупно 27 поднетих амандмана. Један члан Одбора је повукао из процедуре свој амандман,а Одбор је предложио свој амандман на овај законски предлог.

Влада Републике Србије и Одбор прихватили су пет амандмана на Предлог закона о главном граду, а чланови Одбора су усвојили још један амандман који је постао амандман Одбора, тако да ће се Народна скупштина у Дану за гласање изјашњавати о укупно 18 амандмана поднетих на овај предлог закона.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1