9. новембар 2021. Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

9. новембар 2021. Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

Уторак, 9. новембар 2021.

Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић, сазвао је Шесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години, за уторак, 9. новембар 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


На самом почетку седнице, председник Народне скупштине Ивица Дачић позвао је народне посланике да минутом ћутања одају почаст преминулом потпредседнику Народне скупштине академику Муамеру Зукорлићу.

Пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Стефан Кркобабић, Ђорђе Милићевић и Невенка Костадинова, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић позвао је народну посланицу Јелену Катић изабрану са Изборне листе АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ – ЗА НАШУ ДЕЦУ, да положи заклетву.

У наставку рада, Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

 1. Предлог закона о биоцидним производима, који је поднела Влада;
 2. Предлог закона о изменама Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, који је поднела Влада;
 3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, који је поднела Влада;
 4. Предлог закона о потврђивању Измене Споразума о пољопривредним производима између Републике Србије и Краљевине Норвешке, који је поднела Влада;
 5. Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у заштити од катастрофа на Западном Балкану, који је поднела Влада;
 6. Предлог закона о потврђивању Споразума о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине, који је поднела Влада;
 7. Предлог одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Куршумлији, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу;
 8. Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства;
 9. Предлог одлуке о избору судије који се први пут бира на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства;
 10. Предлог одлуке о избору два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава и
 11. Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности, који је поднео Одбор за финансије, републички буџет и контролу трошења јавних средстава.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице; заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 3, 4,10. и 11. дневног реда седнице; заједнички јединствени претрес о тачкама 5. и 6. дневног реда и заједнички јединствени претрес о тачкама 7, 8. и 9. дневног реда седнице.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о биоцидним производима и Предлогу закона о изменама Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, које је образложила представница предлагача министарка заштите животне средине Ирена Вујовић.

До краја дана Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни претрес о Предлогу закона о биоцидним производима и Предлогу закона о изменама Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине.

Другог дана рада, 10. новембра, Народна скупштина је започела заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 3, 4, 10. и 11. дневног реда седнице.

Предлоге закона, народним посланицима образложила је министарка за људска и мањинска права и друштвени дијалог Гордана Чомић.

До краја дана, Народна скупштина завршила је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, Предлогу закона о потврђивању Измене Споразума о пољопривредним производима између Републике Србије и Краљевине Норвешке, Предлогу одлуке о избору два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки и Предлогу одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности.

Трећег дана рада, 16. новембра, пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици проф. др Јахја Фехратовић, Енис Имамовић, Јасмина Кааранац, Золтан Пек, Ђорђе Милићевић и проф. др Љубиша Стојмировић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина започела је, и до краја дана, закључила заједнички јединствени претрес о тачкама 5. и 6. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о потврђивању Споразума о сарадњи у заштити од катастрофа на Западном Балкану и Предлогу закона о потврђивању Споразума о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине, које је образложио министар унутрашњих послова Александар Вулин.

Четвртог дана рада, 17. новембра, Народна скупштина започела је заједнички јединствени претрес о тачкама 7, 8. и 9. дневног реда седнице, односно о Предлогу одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Куршумлији, Предлогу одлуке о избору председника судова и Предлогу одлуке о избору судије који се први пут бира на судијску функцију, које су образложили представници предлагача, Снежана Бјелогрлић, чланица Високог савета судства и Ђорђе Дабић, известилац Одбора за правосуђе, државну у праву и локалну самоуправу.

У току рада, председавајућа седници, потпредседница Народне скупштине Елвира Ковач, поздравиле је, у име народних посланика, и у своје име, учеснике 101. Роз-Рот семинара, који су део седнице Народне скупштине пратили са галерије велике сале.

Након заједничког претреса о тачкам 7,8. и 9. дневног реда седница, Народна скупштина размотрила је у појединостима Предлог закона о биоцидним производима.

До краја дана, Народна скупштина обавила је претрес о свим тачкама дневног реда седнице, те је председавајући седници, потпредседник Народне скупштине др Владимир Орлић одредио среду, 17. новембар са почетком у 17.30 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Шесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине у 2021. години.

Дан за гласање

Пре преласка на гласање председавајући седници, председник Народне скупштине Ивица Дачић, поздравио је, у име народних посланика, и у своје име, губернатора Санкт Петербурга Александра Дмитриевича Беглова, са делегацијом, која борави у званичној посети Републици Србији, а која је део седнице Народне скупштине испратила са галерије велике сале.

У Дану за гласање, 17. новембра, Народна скупштина усвојила је у целини Предлог закона о биоцидним производима, Предлог закона о изменама Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине, Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима, Предлог закона о потврђивању Измене Споразума о пољопривредним производима између Републике Србије и Краљевине Норвешке, Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у заштити од катастрофа на Западном Балкану и Предлог закона о потврђивању Споразума о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине.

Народна скупштина усвојила је Предлог одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Куршумлији, Предлог одлуке о избору председника основних судова, Предлог одлуке о избору судије који се први пут бира на судијску функцију.

Народни посланици усвојили су и Предлог одлуке о избору два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки и Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о биоцидним производима

2. Предлог закона о изменама Закона о интегрисаном спречавању и контроли загађивања животне средине

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о привредним друштвима

4. Предлог закона о потврђивању Измене Споразума о пољопривредним производима између Републике Србије и Краљевине Норвешке

5. Предлог закона о потврђивању Споразума о сарадњи у заштити од катастрофа на Западном Балкану

6. Предлог закона о потврђивању Споразума о узајамном признавању и замени возачких дозвола између Владе Републике Србије и Владе Народне Републике Кине

7. Предлог одлуке о престанку функције јавног тужиоца у Основном јавном тужилаштву у Куршумлији

8. Предлог одлуке о избору председника судова

9. Предлог одлуке о избору судије који се први пут бира на судијску функцију

10. Предлог одлуке о избору два члана Републичке комисије за заштиту права у поступцима јавних набавки

11. Предлог одлуке о избору председника и чланова Комисије за хартије од вредности

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, председник Народне скупштине закључио је Шесту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.


Видео (14)

Уторак, 9. новембар 2021. | Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 09.11.2021. (I)

Уторак, 9. новембар 2021. | Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 09.11.2021. (II)

Уторак, 9. новембар 2021. | Шеста седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 09.11.2021. (III)

Среда, 10. новембар 2021. | наставак Шесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 10.11.2021.(I)

Среда, 10. новембар 2021. | наставак Шесте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 10.11.2021.(II)

Прикажи још Преостало видео снимака: 9


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
среда, 31. мај

Цео календар догађаја