20. октобар 2015. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

20. октобар 2015. Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Уторак, 20. октобар 2015.

Трећа седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштинe Републике Србије у 2015. години за уторак, 20. октобар, са почетком у 10 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Александар Југовић, Александар Сенић, Балша Божовић и Маријан Ристичевић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је утврдила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о улагањима, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за лиценцирање стечајних управника, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о споразумном финансијском реструктурирању, који је поднела Влада;
4. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Чешке Републике о развојној сарадњи, који је поднела Влада;
5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о шумама, који је поднела Влада,
6. Предлог одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.

Народна скупштина прихватила је предлог народнe посланице др Александре Томић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3. и 4. дневног реда седнице.

У наставку рада, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3. и 4. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о улагањима, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за лиценцирање стечајних управника, Предлогу закона о споразумном финансијском реструктурирању и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Чешке Републике о развојној сарадњи.

Предлоге закона, у име предлагача, народним посланицима образложио је министар привреде Жељко Сертић.

До краја дана, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2, 3. и 4. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о улагањима, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за лиценцирање стечајних управника, Предлогу закона о споразумном финансијском реструктурирању и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Чешке Републике о развојној сарадњи.

Другог дана рада, 21. октобра, Народна скупштина је водила и закључила начелни претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о шумама.

Предлог закона, у име предлагача, образложила је проф. др Снежана Богосављевић Бошковић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде.

До краја рада, Народна скупштина је обавила и јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама Одлуке о избору чланова и заменика чланова одбора Народне скупштине Републике Србије, који је поднела Посланичка група Социјалистичка партија Србије.

Трећег дана рада, 22. октобра 2015. године, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Енис Имамовић, др Муамер Бачевац, Иван Карић, мр Александра Јерков и Миодраг Линта, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је, на основу Одлуке Републичке изборне комисије и на предлог Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, констатовала потврђивање мандата народном посланику Мирославу Маринковићу, изабраном са Изборне листе БОРИС ТАДИЋ – Нова демократска странка – Зелени, ЛСВ – Ненад Чанак, Заједно за Србију, VMDK, Заједно за Војводину, Демократска левица Рома, након чега је новоизабрани народни посланик положио заклетву.

У наставку рада, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о улагањима.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Игор Бечић, поздравио је, у име народних посланика и у своје име, ученике основних школа из Врњачке бање који су пратили део седнице са галерије Велике сале.

До краја рада, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима и о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о Агенцији за лиценцирање стечајних управника и Предлогу закона о споразумном финансијском реструктурирању.

Четвртог дана рада, 23. октобра, Народна скупштина започела је претрес у појединостима Предлога закона о изменама и допунама Закона о шумама.

Након обављеног претреса о Предлогу закона о о изменама и допунама Закона о шумама, у појединостима, Народна скупштина уврстила је на дневни ред седнице Предлог одлуке о престанку функције члана Високог савета судства из реда професора правног факултета.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић, одредио је петак, 23. октобар 2015. године, са почетком у 13.57 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Треће седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика следеће:

1. Предлог закона о улагањима, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о споразумном финансијском реструктурирању, који је поднела Влада;

У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања и одлучила да ни у једном случају Пословник није био повређен.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председавајући седници потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић, закључио је Трећу седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
недеља, 29. јануар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја