23. јун 2021. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

23. јун 2021. Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Среда, 23. јун 2021.

Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачића сазвао је Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву за среду, 23. јун 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


Дневни ред седнице одређен је у захтеву 236 народних посланика:

  1. Предлог закона о студентском организовању, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о утврђивању тржишта пољопривредних производа, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о метрологији, који је поднела Влада (писаним путем, 25. јуна 2021. године, Влада Републике Србије обавестила је Народну скупштину да повлачи из процедуре Предлог закона о метрологији);
  5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом, који је поднела Влада и
  6. Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Сингапур о отклањању двоструког опорезивања у односу на порез на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања, који је поднела Влада.
Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика др Александарa Мартиновићa да се обави заједнички начелни претрес o Предлогу закона о студентском организовању и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању; заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом и Предлогу закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Сингапур о отклањању двоструког опорезивања у односу на порез на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања, као и заједнички начелни претрес о Предлогу закона о утврђивању тржишта пољопривредних производа и Предлогу закона о метрологији.

Народна скупштина је започела расправу o Предлогу закона о студентском организовању и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, које је народним посланицима образложио овлашћени представник предлагача, потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 24. јуна 2021. године, а пре преласка на дневни ред, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Радован Арежина и Милимир Вујадиновић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес, о тачкама 5. и 6. дневног реда седнице, односно о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом и Предлогу закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Сингапур о отклањању двоструког опорезивања у односу на порез на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања.

Предлоге закона, народним посланицима, образложили су овлашћени представници предлагача министар за бригу о породици и демографију Радомир Дмитровић и министар финансија Синиша Мали.

До краја радног дана, Народна скупштина је закључила расправу о тачкама 5. и 6. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 29. јуна, пре преласка на рад по дневном реду, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Самир Тандир, Ђорђе Милићевић и Угљеша Мрдић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Председавајући седници, потпредседник Народне скупштине др Владимир Орлић, подсетио је народне посланике да је Влада Републике Србије, обавестила Народну скупштину, писаним путем, 25. јуна, да повлачи из процедуре Предлог закона о метрологији.

Народна скупштина је започела претрес у начелу тачке 3. дневног реда – Предлога закона о уређењу тржишта пољопривредних производа, који је образложио потпредседник Владе и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић.

До краја дана, Народна скупштина водила је и завршила начелни претрес о Предлогу закона о уређењу тржишта пољопривредних производа.

Народна скупштина, расправу у појединостима о предлозима закона Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву, наставља у среду, 30. јуна, са почетком у 10 часова.

Четвртог дана рада, 30. јуна, Народна скупштина обавила је расправу у појединостима о Предлогу закона о студентском организовању, Предлогу закона о изменама и допунама Закона о високом образовању и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом.

Седници су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић и министар за бригу о породици и демографију Радомир Дмитровић.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председник Народне скупштине Ивица Дачић, одредио је среду, 30. јун 2021. године, са почетком у 18.10 часова као Дан за гласање о тачкама дневног реда Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву.

Дан за гласање

У Дану за гласање 30. јуна, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о студентском организовању, Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању, Предлог закона о утврђивању тржишта пољопривредних производа, Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом и Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Сингапур о отклањању двоструког опорезивања у односу на порез на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о студентском организовању

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о високом образовању

3. Предлог закона о утврђивању тржишта пољопривредних производа

5. Предлог закона о изменама и допунама Закона о финансијској подршци породици са децом

6. Предлог закона о потврђивању Уговора између Владе Републике Србије и Владе Републике Сингапур о отклањању двоструког опорезивања у односу на порез на доходак и спречавању пореске евазије и избегавања

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о тачкама дневног реда седнице, председник Народне скупштине Ивица Дачић закључио је Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву.


Видео (13)

Среда, 23. јун 2021. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.06.2021.(I)

Среда, 23. јун 2021. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.06.2021.(II)

Среда, 23. јун 2021. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.06.2021.(III)

Среда, 23. јун 2021. | Шесто ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.06.2021.(IV)

Четвртак, 24. јун 2021. | наставак Шестог ванредног заседања Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 24.06.2021.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 8


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2