23. фебруар 2021. Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

23. фебруар 2021. Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Уторак, 23. фебруар 2021.

Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву

Председник Народне скупштине Ивица Дачић сазвао је, на захтев 239 народних посланика, Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву, за уторак, 23. фебруар 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре преласка на рад, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Селма Кучевић, Сања Јефић Бранковић, Ђорђе Милићевић, Живота Старчевић и Ђорђе Тодоровић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Усвојен је следећи дневни ред:

  1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва „Електромрежа Србије“, Београд (Регионални програм за енергетску ефикасност у преносном систему II) који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између KfW, Франкфурт на Мајни („KfW“) и Републике Србије („Зајмопримац“) коју представља министар финансија за пројекат „Енергетска ефикасност у зградама јавне намене и обновљиви извори енергије у сектору даљинског грејања - Озелењавање јавног сектора“, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о потврђивању Споразума о просветној, културној и спортској сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Мексичких Држава, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о потврђивању Споразума о статусу између Републике Србије и Европске уније о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Републици Србији, који је поднела Влада;
  6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о сарадњи у области борбе против трговине људима, који је поднела Влада и
  7. Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2019. годину, са Предлогом закључка Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику.
Народна скупштина усвојила је предлог народног посланика др Александра Мартиновића да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2. и 3. и заједнички јединствени претрес о тачкама 4, 5. и 6. дневног реда седнице.

У име предлагача народним посланицима предложене акте образложио је министар финансија Синиша Мали.

До краја дана, Народна скупштина је водила и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о прве три тачке дневног реда седнице.

Другог дана рада, 24. фебруара, Народна скупштина започела је заједнички и јединствени претрес о Предлогу закона о потврђивању Споразума о просветној, културној и спортској сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Мексичких Држава, Предлогу закона о потврђивању Споразума о статусу између Републике Србије и Европске уније о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Републици Србији и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о сарадњи у области борбе против трговине људима.

Предлоге закона народним посланицима образложио је министар унутрашњих послова Александар Вулин.

До краја дана, Народна скупштина водила је и завршила заједнички и јединствени претрес тачкама од 4. до 6. дневног реда седнице.

Трећег дана рада, 25. фебруара 2021. године, пре почетка рада, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Самир Тандир, Енис Имамовић, Ђорђе Милићевић и др Александар Мартиновић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Током дана, народни посланици разматрали су Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2019. годину, са Предлогом закључка Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику.

Извештај је представио Небојша Перић, директор Комисије за заштиту конкуренције.

Након дуже расправе, Народна скупштина обавила је и закључила расправу о последњој тачки дневног реда седнице.

У наставку рада, народни посланици размотрили су у појединостима, Предлог закона о изменама и допунама Закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда седнице, председавајући седници председник Народне скупштине Ивица Дачић, одредио је четвртак, 25. фебруар 2021. године, са почетком у 19.13 часова, као Дан за гласање о тим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 25. фебруара 2021. године, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу, Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва „Електромрежа Србије“, Београд (Регионални програм за енергетску ефикасност у преносном систему II), Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између KfW, Франкфурт на Мајни („KfW“) и Републике Србије („Зајмопримац“) коју представља министар финансија за пројекат „Енергетска ефикасност у зградама јавне намене и обновљиви извори енергије у сектору даљинског грејања - Озелењавање јавног сектора“, Предлог закона о потврђивању Споразума о просветној, културној и спортској сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Мексичких Држава, Предлог закона о потврђивању Споразума о статусу између Републике Србије и Европске уније о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Републици Србији, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о сарадњи у области борбе против трговине људима, и Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2019. годину, са Предлогом закључка Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о утврђивању порекла имовине и посебном порезу

2. Предлог закона о давању гаранције Републике Србије у корист Немачке развојне банке KfW, Франкфурт на Мајни, по задужењу Акционарског друштва "Електромрежа Србије", Београд (Регионални програм за енергетску ефикасност у преносном систему II)

3. Предлог закона о потврђивању Споразума о зајму између KfW, Франкфурт на Мајни ("KfW") и Републике Србије ("Зајмопримац") коју представља министар финансија за пројекат "Енергетска ефикасност у зградама јавне намене и обновљиви извори енергије у сектору даљинског грејања - Озелењавање јавног сектора"

4. Предлог закона о потврђивању Споразума о просветној, културној и спортској сарадњи између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Мексичких Држава

5. Предлог закона о потврђивању Споразума о статусу између Републике Србије и Европске уније о акцијама које спроводи Европска агенција за граничну и обалску стражу у Републици Србији

6. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Северне Македоније о сарадњи у области борбе против трговине људима

7. Извештај о раду Комисије за заштиту конкуренције за 2019. годину, са Предлогом закључка Одбора за привреду, регионални развој, трговину, туризам и енергетику

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председник Народне скупштине Ивица Дачић закључио је Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву.Видео (12)

Уторак, 23. фебруар 2021. | Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.02.2021. (I)

Уторак, 23. фебруар 2021. | Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.02.2021. (II)

Уторак, 23. фебруар 2021. | Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.02.2021. (III)

Уторак, 23. фебруар 2021. | Треће ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 23.02.2021. (IV)

Среда, 24. фебруар 2021. | наставак Трећег ванредног заседање Народне скупштине Републике Србије у Дванаестом сазиву 24.02.2021.(I)

Прикажи још Преостало видео снимака: 7


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја