26. фебруар 2016. Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

26. фебруар 2016. Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Петак, 26. фебруар 2016.

Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Маја Гојковић сазвала је, на захтев 195 народних посланика, Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. године, за петак, 26. фебруар 2016. године, са почетком у 17 часова.


У захтеву за одржавање Седмог ванредног заседања утврђен је дневни ред са три тачке и то:

1. Предлог закона о систему плата запослених у јавном сектору, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о општем управном поступку, који је поднела Влада и

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије, који је поднео народни посланик Бранислав Блажић.

Народна скупштина прихватила је предлог народног посланика мр Игора Бечића да се обави заједнички начелни претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о систему плата запослених у јавном сектору, Предлогу закона о општем управном поступку и Предлогу закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије.

У име предлагача, предлоге закона образложила је потпредседница Владе и министарка државне управе и локалне самоуправе др Кори Удовички.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о свим тачкама дневног реда заседања.

Другог дана рада, 28. фебруара, Народна скупштина обавила је расправу у појединостима о Предлогу закона о систему плата запослених у јавном сектору, Предлогу закона о општем управном поступкуи о Предлогу закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда заседања, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине мр Игор Бечић одредио је понедељак, 29. фебруар, са почетком у 12.00 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Седмог ванредног заседања Народне скупшине Републике Србије у 2016. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о систему плата запослених у јавном сектору, Предлог закона о општем управном поступку и Предлог закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије.


У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током заседања и одлучила да ни у једном случају Пословник није био повређен.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о систему плата запослених у јавном сектору, у целини

2. Предлог закона о општем управном поступку, у целини

3. Предлог закона о изменама и допунама Закона о територијалној организацији Републике Србије, у целини

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Седмо ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја