1. фебруар 2016. Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

1. фебруар 2016. Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Понедељак, 1. фебруар 2016.

Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је, на захтев Владе, Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години за понедељак, 1. фебруар 2016. године, са почетком у 10 часова.


На основу Одлуке Републичке изборне комисије о додели мандата ради попуне упражњеног посланичког места у Народној скупштини и Извештаја Одбора за административно-буџетска и мандатно-имунитетска питања, Народна скупштина је констатовала потврђивање мандата Слободану Величковићу, изабраном са Изборне листе ИВИЦА ДАЧИЋ- Социјалистичка партија Србије, Партија уједињених пензионера, Јединствена Србија, који је потом положио заклетву.

У захтеву за одржавање заседања одређен је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о међународним мерама ограничавања, који је поднела Влада;
2. Предлог закона о потврђивању Европске оквирне конвенције о прекограничној сарадњи између територијалних заједница или власти, који је поднела Влада;
3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша, који је поднела Влада и
4. Предлог закона о спорту, који је поднела Влада.

Народна скупштина прихватила је предлог народне посланице Маје Гојковић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда заседања.

У преподневном делу рада Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о Предлогу закона о међународним мерама ограничавања, о Предлогу закона о потврђивању Европске оквирне конвенције о прекограничној сарадњи између територијалних заједница или власти и о Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша.

Предложене законе народним посланицима образложио је први потпредседник Владе и министар спољних послова Ивица Дачић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1, 2. и 3. дневног реда заседања и започела начелни претрес о Предлогу закона о спорту, који је образложио представник предлагача, министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Другог дана рада, 2. фебруара, пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Шаип Камбери, Драган Јовановић, мр сци. др стом. Благоје Брадић, Драган Шутановац, Неђо Јовановић и Жарко Мићин затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина је, до краја рада, водила и закључила начелни претрес о Предлогу закона о спорту.

Седници је присуствовао министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Трећег дана рада, 3. фебруара 2016. године, Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о међународним мерама ограничавања.

Четвртог дана рада, 4. фебруара, пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Марко Ђуришић, Александра Јерков, Александар Мартиновић, Риза Халими и Звонимир Стевић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народнa скупштина започела је и закључила претрес у појединостима 4. тачке дневног реда седнице.

Пошто је Народна скупштина обавила јединствени претрес у начелу и појединостима о свим тачкама дневног реда Другог ванредног заседања Народне скупштине у 2016. години, председавајући седници, потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић, одредио је четвртак , 4. фебруар 2016. године, са почетком у 17.40 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда седнице.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика Предлог закона о међународним мерама ограничавања, Предлог закона о потврђивању Европске оквирне конвенције о прекограничној сарадњи између територијалних заједница или власти, Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша и Предлог закона о спорту.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о међународним мерама ограничавања, у целини

2. Предлог закона о потврђивању Европске оквирне конвенције о прекограничној сарадњи између територијалних заједница или власти

3. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Републике Либан о укидању виза за носиоце дипломатских, специјалних и службених пасоша

4. Предлог закона о спорту, у целини

У Дану за гласање Народна скупштина одлучивала је и о повредама Пословника на које су указивали народни посланици током седнице и одлучила да ни у једном случају одредбе Пословника нису биле повређене.

Пошто је Народна скупштина обавила разматрање и одлучивање о свим тачкама дневног реда седнице, председник Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години.


Видео (1)

Понедељак, 1. фебруар 2016. | Друго ванредно заседање Народне скупштине Републике Србије у 2016. години 01.02.2016.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја