Среда, 5. децембар 2007.

Милош Алигрудић разговарао са члановима Мониторинг мисије Савета Европе

Шеф сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе Милош Алигрудић сусрео се данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Комитета министара Савета Европе, која, у својству Мониторинг мисије, борави у Србији ради надгледања испуњавања обавеза које је наша земља преузела уласком у Савет Европе.Шеф сталне делегације Народне скупштине у Парламентарној скупштини Савета Европе Милош Алигрудић сусрео се данас у Дому Народне скупштине са делегацијом Комитета министара Савета Европе, која, у својству Мониторинг мисије, борави у Србији ради надгледања испуњавања обавеза које је наша земља преузела уласком у Савет Европе.

Чланови Мониторинг мисије, на челу са Клаудијом Лучиани (Claudia Luciani), шефицом Одсека за Југоисточну Европу Генералног директората за политичка питања и сарадњу Савета Европе, највише су се интересовали за реформу правосуђа у Србији. Алигрудић је рекао да је реформа у овој области почела 2004. године и да је сада време да се она успешно заврши.

По његовој оцени, положај судова се може побољшати кроз поштовање принципа сталности судова и избора судија, при чему би, по његовом мишљењу, требало смањити улогу парламента. Кад је реч о односу државе и судства, нагласио је да се мора отклонити свака сумња да постоји притисак Владе на доношење одлука судова и да се судске одлуке морају поштовати.

Клаудија Лучиани подржала је напоре Србије у спровођењу реформе правосуђа и истакла да би Комитет министара СЕ могао пружити одговарајућу помоћ да се она успешно спроведе.


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1