Среда, 5. децембар 2007.

Душан Бајатовић разговарао са немачким парламентарцима

Заменик председника Одбора за европске интеграције Народне скупштине Душан Бајатовић разговарао је данас у Дому Народне скупштине са члановима немачког Бундестага Јиргеном Тритином (Jürgen Trittin) и Марилуизом Бек (Marieluise Beck).Заменик председника Одбора за европске интеграције Народне скупштине Душан Бајатовић разговарао је данас у Дому Народне скупштине са члановима немачког Бундестага Јиргеном Тритином (Jürgen Trittin) и Марилуизом Бек (Marieluise Beck).

У средишту пажње била су питања везана за актуелну политичку ситуацију у Србији и европске интеграционе процесе. Бајатовић је истакао да је Немачка веома важна земља за Србију и да може много да помогне на њеном европском путу. Европски курс Србије се не доводи у питање и преко 70 одсто становника је за њену интеграцију у ЕУ. Међутим, Србији се данас шаље премало добрих сигнала и зато би Европска унија, по његовој оцени, морала да има већи степен разумевања за оно што се догађа у Србији.

Није могуће испунити услове које тражи ЕУ, ако се земља суочава са проблемима везаним, пре свега, за решење статуса Косова и сарадњу са Хашким трибуналом и у овом тренутку треба помоћи српској политичкој елити да савлада препреке на европском путу Србије, рекао је Бајатовић.

Немачки парламентарци су оценили да је парафирање Споразума о асоцијацији и придруживању јако важан корак за Србију. Немачка подржава европски пут Србије, али се, како су подсетили, перспектива проширења ЕУ може постићи само уз придржавање критеријума.

У име Европског одбора Бундестага, посланик Тритин позвао је чланове Одбора за европске интеграције да посете Немачку.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1