3. децембар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић у разговору са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом

3. децембар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић у разговору са амбасадором Немачке у Србији Томасом Шибом

Четвртак, 3. децембар 2020.

Дачић: Јачање билатералних односе на свим пољима са Немачком као једним од најважнијих спољнополитичких партнера Србије

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Немачке у Србији Томаса Шиба.


Амбасадор Шиб је честитао председнику Народне скупштине Ивици Дачићу ступање на дужност и пожелео му успех на новој функцији. Уручио је писмо председника Бундестага Волфганга Шојблеа у којем он, уз честитке у име Бундестага и у своје лично име, изражава задовољство јер ће имати прилику да настави сарадњу са Ивицом Дачићем и спремност за интензивирање односа парламената две земље.

Председник Народне скупштине Ивица Дачић је на интересовање саговорника изложио приоритете рада Народне скупштине и информисао о тренутним активностима. Упознао је амбасадора са променама које је Народна скупштина већ почела да примењује, које за циљ имају унапређење рада, а које су у складу са препорукама из Извештаја Европске комисије о напретку Србије за 2020. годину.

Председник Народне скупштине је обавестио да ће, у договору са председником Републике и председницом Владе, у Народној скупштини ускоро бити организована седница која ће бити посвећена разматрању Извештаја Европске комисије о напретку Републике Србије за 2020. годину.

Истичући да је Немачка један од најважнијих спољнополитичких партнера Србије, председник Народне скупштине је рекао да желимо да јачамо наше билатералне односе на свим пољима. Саговорници су се сложили да би размена посета председника парламената значајно допринела оснаживању парламентарне сарадње, а тиме и укупних билатералних односа Србије и Немачке.

Председник Народне скупштине информисао је саговорника о плановима за наставак међустраначког дијалога.

Амбасадор Шиб је поздравио спремност за наставак дијалога и истакао да Немачка овом питању придаје велики значај. Позитивно је оценио иницијативу да Извештај Европске комисије о напретку Републике Србија буде разматран у Народној скупштини.


Фото галерија