11. јун 2015. Одржан Дан добављача Џенерал електрика уз присуство највиших држаних званичника

11. јун 2015. Одржан Дан добављача Џенерал електрика уз присуство највиших држаних званичника

Четвртак, 11. јун 2015.

Одржан Дан добављача Џенерал електрика уз присуство највиших држаних званичника

Скуп Дан добављача Џенерал електрикс (General Electric) окупио је 69 домаћих компанија којима је на тај начин омогућено да кроз низ састанака остваре контакт и сарадњу са седам секторских компанија Џенерал електрика.


Потпредседник Народне скупштине проф. др Владимир Маринковић обратио се окупљенима у име Економског кокуса, који су у сарадњи са НАЛЕД-ом и Привредном комором Србије организатор скупа. Он је истакао да је посвећеношћу Владе Републике Србије и Народне скупштине реформама и стварању повољног пословног амбијента, на многим пољима, а посебно на привлачењу страних и подстицању домаћих инвестиција, створени услови да једна од највећих светских компанија представи своје потенцијале и могућности за сарадњу са српским привредницима.

„То показује да је Србија на добром путу и да свакодневно радимо на томе да постанемо земља предузетништва, модерне тржишне економије и инвестиција које креирају нова радна места“, нагласио је потпредседник Маринковић. Он је присутнима пожелео да постигну што конкретније резултате кроз разговоре који ће уследити, и да ће то резултирати низом нових радних места и увођењем нових технологија и знања у нашу земљу, како би могли даље да напредујемо.

Скупу је присуствовао председник Владе Александар Вучић, који је рекао да је Србија спремна да субвенцијама помаже бројне српске компаније које би биле добављачи за једну од највећих америчких компанија Џенерал електрик, али и других великих светских компанија. Он је изразио уверење да ће Србија бити стуб стабилности у овом делу свету и да ће присуство највећих светских компанија имати велики утицај на политичку стабилност земље.

Извршни директор за југоисточну Европу Џенерал електрика Гаетано Масара рекао је да компанија жели да стави сва технолошка достигнућа и финансијску структуру на располагање Србији, истичући да та компанија ради на многим значајним пројектима у нашој земљи из области коришћења енергије ветра, здравствене заштите и производње и експлоатације нафте и гаса.

Говорећи о најављеној инвестицији која је планирана да се реализује у Србији, а чија је вредност милијарду евра, Масара је истакао да ће у Србији бити отворено 500 нових радних места, и остварена корист од неколико стотина милиона евра. Навео је четири велика инвестициона пројекта која се спроводе у области здравствене заштите, а то је реконструкција великих клиничких центара у Београду, Нишу, Новом Саду и Крагујевцу. Такође, истако је да је компанија Џенрал електрик спремна да Србији стави на располагање технологију, медицинску опрему и мрежу партнера са којима сарађују у том сектору, као и да подржи Србију у изградњи гасовода и оствари сарадњу са НИС-ом и Србијагасом.

Присутнима се обратио и амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби рекавши да је јасно да српска Влада користи шансу и пружа подршку својим великим фирмама да сарађују са озбиљним америчким компанијама.

„Премијер Вучић је обећао помоћ у реализацији свих активности и надам се да ћемо имати резултата и у новим радним местима и у продаји", рекао је амерички амбасадор.

Члан Економског кокуса Зоран Бабић рекао је да је организовањем догађаја као што је Дан добављача, Народна скупштина преузела улогу медијатора између једне глобално финансијски моћне компаније, као што је Џенерал електрик и њених будућих партнера међу српским компанијама, а потпредседница Управног одбора НАЛЕД-а Ана Брнабић, приметила је да нема много земаља које би отвориле врата парламента за неку компанију, као што је то учинила Народна скупштина.

Током скупа присутнима се обратио и Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије који је представио предности пословања у Србији и споразуме о слободној трговини, а током скупа презентовано је пословање сектора Џенерал електрика и одржано низ састанака између представника српских компанија и Џенерал електрика.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1