03. август 2015. састанак Економског кокуса са представницима Удружења „Међународни транспорт“

03. август 2015. састанак Економског кокуса са представницима Удружења „Међународни транспорт“

Понедељак, 3. август 2015.

Одржан други састанак Економског кокуса са представницима Удружења „Међународни транспорт“

Председник и чланови Економског кокуса састали су се данас, у Дому Народне скупштине, са представницима Пословног удружења превозника терета у међународном друмском саобраћају „Међународни транспорт“.


Састанак је заказан, на иницијативу коју је народни посланик Зоран Бабић покренуо на претходном састанку Кокуса, у циљу сачињавања аутентичног тумачења члана 118. Закона о раду, који је био на снази до доношења Закона о изменама и допунама Закона о раду.

Наиме, протекле недеље је одржан први радни састанак са Удружењем „Међународни транспорт“, након што су се чланови истог обратили председнику Економског кокуса, проф. др Владимиру Маринковићу, указујући му на проблем са којим се сусрећу приликом накнаде трошкова за време проведено на службеном путу у иностранству.

На данашњем састанку разговарало се о могућностима превазилажења поменутог проблема, а наметнула су се питања ко треба да да аутентично тумачење спорног члана Закона, Народна скупштина, надлежни одбор или Влада.

Такође, издвојено је питање која законска решења треба да се мењају како се овакви проблеми не би понављали.

Након даље дискусије, председник Кокуса проф.др Владимир Маринковић предложио је да се у наредних неколико дана одржи још један радни састанак Економског кокуса, Националне алијансе за локални економски развој (НАЛЕД) и Међународног републиканског института (ИРА) како би се заједничким снагама дошло до позитивног решења овог проблема да се у будућности, са истим, не би сретала и остала предузећа.

Састанку су, уз председника проф. др Владимира Маринковића, присуствовали члан Кокуса Дејан Раденковић и потпредседник Народне скупштине Верољуб Арсић.

Такође, учешће су узели и представници Министарства за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Министарства државне управе и локалне самоуправе, као и представници НАЛЕД-а и ИРИ-а.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 23. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја