20. октобар 2014. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић

20. октобар 2014. Председница Народне скупштине Маја Гојковић и председник Скупштине Црне Горе Ранко Кривокапић

Понедељак, 20. октобар 2014.

Односи Србије и Црне Горе изузетно добри, пример за регион

Председница Народне скупштине Србије Маја Гојковић, која борави у посети Црној Гори, разговарала је данас са председником Скупштине Црне Горе Ранком Кривокапићем, а на састанку је истакнуто да су добри односи две земље пример за регион.


Гојковић је нагласила да су данашњи односи Србије и Црне Горе, две традиционално пријатељске земље, вероватно најбољи у последње време, да је у томе улога парламената значајна, али и да има простора да се додатно унапреде.

„На нама је да дамо додатни допринос тим односима како би политичка и економска стабилност наше две земље и добри односи били узор читавом региону како државе треба да сарађују и колико је битна сарадња за даље кораке и напредак у процесима евроинтеграција“, рекла је Гојковић.

Председница Скупштине Србије указала је да Србија и Црна Гора имају исте приоритете, а то су европске интеграције и да два парламента у том процесу могу да сарађују и размењују искуства, посебно скупштинска радна тела која су надлежна за европске интеграције, спољне послове, животну средину.

Кривокапић је указао да се раније у односима две земље инсистирало на погрешним темама, а да су сада односи изузетно добри и да се парламентарним каналима могу додатно побољшати.

Кривокапић је навео и да су и Србија и Црна Гора на путу ка Европској унији, и да је сарадња на том путу важна, пре свега због бољег живота грађана и како би се послали снажну поруку и региону да се сва, па и најтежа питања, могу решавати тако да у будућности дају снажан подстицај укупној сарадњи и напретку живота на овим просторима.

Гојковић је разговарaла и са члановима групе пријатељства са Србијом, приликом чега је истакнуто да би Србија и Црна Гора требало заједно да приступају ИПА фондовима Европске уније и боље их искористе.

Гојковић се састала и са председником Црне Горе Филипом Вујановићем, а срешће се и са председником Владе Милом Ђукановићем.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31