3. октобар 2023. Председник Народне скупштине др Владимир Орлић отворио је  седницу ученичких парламената

3. октобар 2023. Председник Народне скупштине др Владимир Орлић отворио је седницу ученичких парламената

Уторак, 3. октобар 2023.

Дечија недеља у Скупштини Србије: др Орлић отворио седницу ученичких парламената

Председник Народне скупштине Републике Србије др Владимир Орлић отворио је данас седницу ученичких парламената која се, у оквиру манифестације „Дечија недеља“, организује на тему „Активна улога вршњачких тимова школа у развоју емпатије и солидарности“.


Председник Скупштине је нагласио да се данашњим скупом наставља традиционална сарадња Народне скупштине са организацијом „Пријатељи деце Србије“ и потврђује значај „Дечије недеље“ која је, кроз претходних година и деценија усвојене законе, постала део институција Републике Србије.

Обраћајући се учесницима, средњошколцима из целе Србије, др Орлић им је пожелео успех у дискусији, кроз коју ће се не само упознати са радом Скупштине Србије и сазнати шта значи борити се за вредности и идеје у скупштинској расправи, већ и, доношењем препорука, помоћи одраслима да ствари сагледају из њиховог угла. „На тај начин, помоћи ћете нам и да, колико данас, урадимо за вас нешто више јер, знајте, све што држава данас ради, чини управо за вас и вашу бољу будућност. Сваки нови ауто-пут, школа, болница, клинички центар, научно-технолошки парк или пројекти за подршку младима попут програма „Моја прва плата“ – све припада вама“, рекао је др Орлић.

„Дечија недеља“, која се ове године одржава од 2. до 8. октобра, организује се под слоганом „Велико срце деце Србије“. „Нека у вашем великом срцу буде места за људе које волите, за вашу породицу и пријатеље, али нека увек буде места и за вашу Србију чија будућност сте управо ви, и за коју би најзначајније било да у њој останете, да сутра своје каријере и породице у њој градите, и да, на њен понос, сутра наставимо да заједно померамо границе успеха“, закључио је председник Орлић, пожелевши још једном добродошлицу средњошколцима, спремност Скупштине Србије да им своја врата отвори и у будућности, и прогласивши седницу ученичких парламената и званично отвореном.


Фото галерија


Видео (1)

Уторак, 3. октобар 2023. | обраћање председника Народне скупштине на Седници ученичких парламената 03.10.2023.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 3. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја