29. април 2021. Десета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

29. април 2021. Десета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

Четвртак, 29. април 2021.

Десета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години

Председник Народне скупштине Ивица Дачић сазвао је Десету седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години за четвртак, 29. април 2021. године, са почетком у 10.00 часова.


Пре утврђивања дневног реда, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Ђорђе Милићевић и Александар Марковић, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада, Народна скупштина утврдила је дневни ред:
  1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури, који је поднела Влада;
  2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о акредитацији, који је поднела Влада;
  3. Предлог закона о предметима од драгоцених метала, који је поднела Влада;
  4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту, који је поднела Влада;
  5. Предлог закона о потврђивању Уговора о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Квебека, који је поднела Влада;
  6. Предлог закона о потврђивању Протокола за измену и допуну Споразума између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о научној и технолошкој сарадњи, који је поднела Влада;
  7. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области биљног карантина и заштите биља, који је поднела Влада;
  8. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства и
  9. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства.
Народна скупштина усвојила је предлог народног посланика др Александра Мартиновић да се обави заједнички начелни претрес о тачкама 1. до 4, тачкама 5. до 7. и о тачкама 8. до 9. дневног реда седнице.

Прве четири тачке дневног реда седнице, народним посланицима, образложили су овлашћени представници предлагача, потпредседница Владе и министарка културе и информисања Маја Гојковић, министарка привреде Анђелка Атанасковић и министар омладине и спорта Вања Удовичић.

До краја дана, Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о тачкама од 1. до 4. дневног реда сенице.

Другог дана рада, 5. маја, Народна скупштина започела је заједнички начелни претрес о тачкама од 5. до 7. дневног реда седнице.

Предлоге закона народним посланицима образложили су овлашћени представници предлагача министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић и први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић.

До краја дана Народна скупштина обавила је заједнички начелни претрес о Предлогу закона о потврђивању Уговора о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Квебека, Предлогу закона о потврђивању Протокола за измену и допуну Споразума између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о научној и технолошкој сарадњи и Предлогу закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области биљног карантина и заштите биља.

Трећег дана рада, 6. маја, пре утврђивања дневног реда, председници, односно, овлашћени представници посланичких група, народни посланици Милија Милетић, Арпад Фремонд, Снежана Пауновић и Миленко Јованов, затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

У наставку рада Народна скупштина обавила је заједнички јединствени претрес из тачака 8. и 9. и размотрила у појединостима Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури и Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда , председник Народне скупштине Ивица Дачић одредио је четвртак, 6. маја са почетком у 18.05 часова, као Дан за гласање о тачкама дневног реда Десете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање, Народна скупштина усвојила је Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури, Предлог закона о изменама и допунама Закона о акредитацији, Предлог закона о предметима од драгоцених метала и Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту, које је поднела Влада.

Народна скупштина је у Дану за гласање усвојила и Предлог закона о потврђивању Уговора о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Квебека, Предлог закона о потврђивању Протокола за измену и допуну Споразума између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о научној и технолошкој сарадњи и Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области биљног карантина и заштите биља, које је поднела Влада.

Већином гласова народних посланика усвојен је Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства , без кандидата Наташе Јовановић, чији је предлог оспорила народна посланица Јелена Жарић Ковачевић.

У Дану за гласање, усвојен је и Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства, без кандидата Срђана Перића, Бранкице Младеновић, Миљане Стошић, Ивана Спасића, Татјане Петров, Марка Ђурића, Милице Пешић, Стефана Жунића, Милице Станић, Ане Пејовић, Оливере Бабић и Јелене Мирковић, чији предлог је оспорила народна посланица Јелена Жарић Ковачевић.

Резултати гласања:

1. Предлог закона о изменама и допунама Закона о култури

2. Предлог закона о изменама и допунама Закона о акредитацији

3. Предлог закона о предметима од драгоцених метала

4. Предлог закона о изменама и допунама Закона о спречавању допинга у спорту

5. Предлог закона о потврђивању Уговора о социјалној сигурности између Владе Републике Србије и Владе Квебека

6. Предлог закона о потврђивању Протокола за измену и допуну Споразума између Владе Републике Србије и Владе Сједињених Америчких Држава о научној и технолошкој сарадњи

7. Предлог закона о потврђивању Споразума између Владе Републике Србије и Владе Руске Федерације о сарадњи у области биљног карантина и заштите биља

8. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

9. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и гласање о свим тачкама дневног реда, председник Народне скупштине Ивица Дачић закључио је Десету седницу Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години.


Видео (11)

Четвртак, 29. април 2021. | Десета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 29.04.2021. (I)

Четвртак, 29. април 2021. | Десета седница Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 29.04.2021. (II)

Среда, 5. мај 2021. | наставак Десете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 05.05.2021. (I)

Среда, 5. мај 2021. | наставак Десете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 05.05.2021. (II)

Среда, 5. мај 2021. | наставак Десете седнице Првог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2021. години 05.05.2021. (III)

Прикажи још Преостало видео снимака: 6


Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
недеља, 4. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја