Петак, 30. јун 2017.

Десета седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова

На седници одржаној 30. јуна, чланови Одбора разматрали су План рада Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова до краја 2017. године и образовали Радну групу за иницијативе, петиције, представке и предлоге из делокруга рада Одбора.


Председник Одбора Мехо Омеровић, у образложењу Плана рада Одбора до краја 2017. године, истакао je да се, поред редовних активности, као што су разматрање годишњих извештаја о раду независних државних органа, тромесечних извештаја Канцеларије Владе Републике Србије за људска и мањинска права и равноправност полова, очекује и посета чланова Одбора Европског суда за људска и мањинска права, интензивирање међуодборске сарадње у оквиру реализације активности из акционих планова за поглавља 23 и 24, као и организација тематских седница Одбора ван седишта, у Суботици и Новом Пазару.

Омеровић је уједно истакао да ће Одбор, у оквиру својих редовних активности, радити и на доношењу законског оквира из свог делокруга рада, те је нагласио да се до краја године очекује да у скупштинску процедуру уђу и предлози закона о родној равноправности, о саветима националних мањина, о основним правима и слободама националних мањина, затим предлози закона о Заштитнику грађана, Заштитнику података о личности, као и измене Кривичног законика у областима које дефинишу санкције за сексуално злостављање, тј. законске измене које су предвиђене акционим плановима за поглавља 23 и 24.

Након расправе, чланови Oдбора једногласно су усвојили План рада Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова до краја 2017. године.

У наставку, Одбор је формирао и петочлану Радну групу за иницијативе, петиције, представке и предлоге којој ће председавати председник Одбора Мехо Омеровић, док су за чланове изабране Маја Виденовић, Миланка Јевтовић Вукојичић, Љибушка Лакатош и Весна Ивковић.

Седници је председавао председник Одбора Мехо Омеровић, а присуствовали су следећи чланови и заменици чланова Одбора: Наташа Ст. Јовановић, Енис Имамовић, Весна Ивковић, Милетић Михајловић, Миланка Јевтовић Вукојичић, Татјана Мацура, Оливера Огњановић, Љибушка Лакатош, Елвира Ковач и Љиљана Малушић.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Петак, 30. јун 2017. | 10. седница Одбора за људска и мањинска права и равноправност полова 30.06.2017.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
недеља, 28. новембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја