Понедељак, 24. децембар 2007.

Десета седница Одбора за финансије

Одбор за финансије је на Десетој седници, одржаној 24. децембра, разматрао у појединостима Предлог закона о буџетском систему и предлоге закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, о изменама и допунама Закона о порезу на добит предузећа и о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама.Одбор за финансије је на Десетој седници, одржаној 24. децембра, разматрао у појединостима Предлог закона о буџетском систему и предлоге закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана, о изменама и допунама Закона о порезу на добит предузећа и о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама.

На почетку рада, седници је председавала председник Одбора Јоргованка Табаковић, а у наставку рада, заменик председника Одбора Радојко Обрадовић.

Седници је у име предлагача закона присуствовао министар финансија Мирко Цветковић са сарадницима.

Одбор за финансије и Влада Републике Србије одбили су свих 54 амандмана поднетих на Предлог закона о буџетском систему. Влада је на овај предлог закона поднела и шест техничких амандмана које је Одбор прихватио.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на доходак грађана народни посланици су поднели укупно девет амандмана које Влада и Одбор нису прихватили, док је Одбор прихватио један амандман, који је постао амандман Одбора.

Народни посланици поднели су на Предлог закона о о изменама и допунама Закона о порезу на добит предузећа укупно 19 амандмана које Влада и Одбор нису прихватили. Влада је на овај предлог закона поднела четири амандмана које је Одбор прихватио.

Од укупно 13 поднетих амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о републичким административним таксама, Влада и Одбор за финанасије су прихватили два амандмана народних посланика.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2