Среда, 16. фебруар 2011.

Учешће делегације Народне скупштине на заседању Интерпарламентарне скупштине православља

Шеф Сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић и народни посланик Ненад Поповић учествовали су на 17. редовном заседању ове скупштине, која је одржана у Дубровнику од 14. до 17. фебруара ове године.Шеф Сталне делегације Народне скупштине Републике Србије у Интерпарламентарној скупштини православља Александар Чотрић и народни посланик Ненад Поповић учествовали су на 17. редовном заседању ове скупштине, која је одржана у Дубровнику од 14. до 17. фебруара ове године.

Заседање под називом „Резултати мултикултурног пројекта у модерној Европи и проблеми духовног идентитета народа“ одржано је у организацији Међународног фонда јединства православних народа, чије је седиште у Москви.

Шеф делегације Народне скупштине Александар Чотрић указао је на потребу да се за питање Косова и Метохије пронађе решење кроз преговоре, које би било обострано прихватљиво и гарантовало мир и стабилност у овом веома осетљивом и значајном делу Европе и света. Такође је истакао да први корак у европској оријентацији Србије мора да буде изградња добрих односа са суседима у региону.

Чотрић је позвао представнике парламената држава учесница састанка да пруже помоћ српском становништву на Косову и Метохији у очувању свог угроженог духовноги културног нслеђа, које представља и значајан део европске хришћанске традиције.

У име домаћина, учеснике Интерпарламентарне скупштине православља поздравио је председник хрватског Сабора, Лука Бебић, а у раду су учествовали и представници Српске православне цркве, Католичке цркве и Исламске верске заједнице.

У раду Конференције учествују представници 21 земље, а међу њима су и посланици из парламента Србије, Русије, Грчке, Украјине, Белорусије, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Кипра, Пољске, Чешке, Словачке, Румуније, Бугарске и Казахстана.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2