Понедељак, 19. новембар 2007.

Сусрет председника Одбора за спољне послове Италијанског и Српског Парламента

Председник Одбора за иностране послове др Драгољуб Мићуновић, са члановима Одбора Сузаном Грубјешић, Милошем Алигрудићем и Балинтом Пастором, примио је данас у Дому Народне скупштине председника Одбора за спољну политику Представничког дома Републике Италије Умберта Ранијерија.Председник Одбора за иностране послове др Драгољуб Мићуновић, са члановима Одбора Сузаном Грубјешић, Милошем Алигрудићем и Балинтом Пастором, примио је данас у Дому Народне скупштине председника Одбора за спољну политику Представничког дома Републике Италије Умберта Ранијерија. У разговору су потврђени добри односи између две земље и размењена мишљења о најважнијим питањима билатералних односа. Посебно је истакнута потреба јачања парламентарне сарадње и то преко група пријатељстава у оба парламента.

Председник Ранијери је истакао да Италија снажно подржава прикључење Србије Европској унији због тога што има важну улогу у стабилизовању и успостављању демократског поретка на западном Балкану. Истакао је и да ће, одмах по потписивању Споразума о стабилизацији и придруживању, уследити конкретна помоћ развоју Србије од стране Европске уније. Ранијери се посебно интересовао за односе Србије са суседним земљама и наше ставове о решавању питања Косова и Метохије. Притом је поновио да се Италија залаже за проналажење компромисног решења, које ће уважавати и интересе Србије.

Председник Мићуновић је обавестио саговорника да се односи Србије са суседним земљама побољшавају, посебно на економском плану, али да је са некима од њих и даље отворено питање повратка прогнаних у своје домове. Уз напомену да дели забринутост међународне заједнице за безбедност у региону, Мићуновић је рекао да у преговорима о будућем статусу Косова и Метохије мора да се пронађе споразумно, одрживо решење које ће за дуже време гарантовати стабилност и региона и Европе у целини.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1