28. јул 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић са министарком спољних послова Краљевине Есватини Тулисилом Дладла

28. јул 2022. Председник Народне скупштине Ивица Дачић са министарком спољних послова Краљевине Есватини Тулисилом Дладла

Четвртак, 28. јул 2022.

Сусрет председника Народне скупштине са министарком спољних послова Краљевине Есватини

Председник Народне скупштине Републике Србије Ивица Дачић сусрео се данас са министарком спољних послова Краљевине Есватини Њ.Е. Тулисилом Дладла, која борави у званичној посети Србији.


Председник Народне скупштине Ивица Дачић пожелео је срдачну добродошлицу министарки спољних послова Краљевине Есватини и истакао да ова посета представља још један важан корак у јачању односа и сарадње између наше две пријатељске земље. Дачић је напоменуо да Есватини видимо као пријатеља са којим желимо да развијамо узајамно корисну сарадњу на бројним пољима, за шта се лично залагао као МСП, те се осврнуо и на своју посету Краљевини Есватини у мају 2019. године. Подвукао је да је Србија истински посвећена развоју свестраних односа са Есватинијем и свим афричким земљама са којима нас повезује традиционално пријатељство које датира још из периода СФРЈ, a ти односи се темеље на принципима заједништва, узајамног разумевања и подршке, сарадње и солидарности.

Министарка спољних послова Краљевине Есватини Тулисила Дладла изразила је задовољство због посете Србији и рекла да се наши билатерални односи заснивају на традицији сарадње која је постојала у оквиру Покрета несврстаних земаља. Изразила је захвалност на хуманитарној помоћи коју је Република Србија упутила пријатељском народу Есватинија током 2021. године. Такође је изразила наду да ће политички дијалог и размена посета на високом нивоу бити интензивирани и у наредном периоду, као и да ће се у блиској будућности реализовати посета краља Мсватија III Србији, што ће бити прилика за детаљне договоре о даљим правцима развоја односа, сарадње и конкретних пројеката у областима од заједничког интереса.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2