Среда, 2. новембар 2011.

Сусрет потпредседнице Народне скупштине Гордана Чомић са делегацијом Бундестага

Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић примила је делегацију Бундестага, која се налази у посети Народној скупштини.


Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић примила је делегацију Бундестага, која се налази у посети Народној скупштини. Делегација Бундестага коју чине народни посланик Каи Геринг (Kai Gehring), потпредседник Слободног универзитета у Берлину Вернер Вет (Werner Väth) и шеф Одсека за службена и мандатна путовања Габриеле Шмит (Gabriele Schmidt) дошлa je у посету Народној скупштини поводом доделе стипендија ИПС нашим студентима.

Народни посланик Бундестага Каи Геринг је подсетио да се овакав вид сарадње и стипендирања спроводи од 2004. године и да је до сада Бундестаг угостио 40 стипендиста из Србије. Ове године, ИПС је од великог броја заинтересованих кандидата, одабрао пет изузетно квалификованих и талентованих младих људи који ће се упознати са радом Бундестага, додао је Геринг.

Потпредседница Народне скупштине Гордана Чомић истакла да је од велике важности улагање једне државе у знање, и захвалила се гостима на великој подршци Немачке у остваривању тог циља. Размена знања и идеја је за мене увек добра вест, нагласила је Чомић. Потпредседник СУ у Берлину проф. Вернер Вет упознао је присутне са програмима интернационализације немачких универзитета и позвао српске универзитете на билатералну сарадњу у циљу интернационализације универзитета.

Саговорници су се сложили да постоји велико интересовање да се продуби и прошири сарадња и пријатељство између Србије и Немачке, која ће и даље пружати подршку Србији на путу ка чланству у Европску унију.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5