24. март 2021. Потпредседник Народне скупштине др Муамер Зукорлић са директором Светске здравствене организације за Србију др Маријаном Иванушом

24. март 2021. Потпредседник Народне скупштине др Муамер Зукорлић са директором Светске здравствене организације за Србију др Маријаном Иванушом

Среда, 24. март 2021.

Потреба за реформом здравственог система у Санџаку

Потпредседник Народне скупштине др Муамер Зукорлић састао се данас са директором Светске здравствене организације за Србију др Маријаном Иванушом, а тема разговора била је повећање броја вакцинисаних грађана на локалном нивоу.


Др Ивануша се интересовао како повећати број грађана на локалу који би примили вакцину против COVID 19, с обзиром да су истраживања показала да југ Србије има мањи број вакцинисаних од централне Србије.

Др Зукорлић изјавио је да постоји велико неповерење грађана Санџака у медицинско особље, а да кључ повратка поверења грађана лежи у кадровској реконструкцији на том подручју. Он је навео да, када би се променила кадровска структура, било потребно укључити и остале релевантне институције у циљу промене става у делотворност вакцинације.

Др Зукорлић је изјавио да наука има свој принцип рада, али да брзина ширења пандемије није дозвољавала науци да даје конкретне одговоре на сва питања у борби против ширења вируса и да су неки кораци на том путу прескакани, што је додатно збуњивало грађане, па је било релативно лако манипулисати нетачним информацијама, а самим тим дошло је и до резервисаности грађана по питању вакцинације.

Др Ивануша је занимало како постићи промену у релативно кратком периоду, односно како вратити поверење грађана и навести их на вакцинацију, као најбржег и најделотворнијег начина у сузбијању пандемије. Народни посланик је објаснио да брз пут не постоји, али да он мора бити започет како би и саме промене могле наступити.

Саговорници су се договорили да ће обавити и неколико разговора на локалу са градоначелником Новог Пазара, директором Опште болнице, као и људима из других структура који уважавају поверење грађана, како би могли да започну овај процес.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
четвртак, 18. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја