12.новембар 2013. Дигитализација – Рационално коришћење фреквенцијског спектра, јавно слушање

12.новембар 2013. Дигитализација – Рационално коришћење фреквенцијског спектра, јавно слушање

Уторак, 12. новембар 2013.

Одржано јавно слушање на тему „Дигитализација – Рационално коришћење фреквенцијског спектра“

У организацији Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, данас је у Дому Народне скуштине одржано јавно слушање на тему „Дигитализација – Рационално коришћење фреквенцијског спектра“.


Дејан Раденковић, председник Одбора за просторно планирање, саобраћај, инфраструктуру и телекомуникације, отворио је јавно слушање и поздравиo учеснике скупа истичући да ће Одбор настојати да у наредном периоду организује више јавних слушања на различите теме.
Стефан Лазаревић, државни секретар у Министарству спољне и унутрашње трговине и телекомуникација говорио је о приоритетима Републике Србије у области информационо – комуникационих технологија и издвојио пет приоритета, а то су инфраструктура, електронска управа, едукација, запошљавање и сајбер безбедност.
Проф. др Ирини Рељин, из Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација је, говорећи о ефикасном коришћење радио-фреквенцијског спектра, истакла неопходност да се управљањем спектром баве стручњаци, како би модели управљања пратили техничко-технолошки развој.
Проф. др Милан Јанковић, директор РАТЕЛ-а је, у свом обраћању, говорио о будућности широкопојасних сервиса у Републици Србији као последици преласка са аналогног на дигитално емитовање ТВ програма. Он је навео да прелазни период траје до 17. јуна 2015. године, када ће све аналогне радио дифузије прећи на дигиталне.
Дејан Шмигић, в.д. директор ЈП „Емисиона техника и везе“ представио је улогу тог предузећа у дигитализацији.
Саво Савић, помоћник директора у Управи за Дигиталну агенду презентовао је примену и коришћење информационо-комуникационих технологија и сервиса и актуелне пројекте Управе.
Учесницима скупа обратили су се и директори оператора Телеком Србија, Теленор, VIP mobile, ORION Telekom и SBB који су говорили о 4G технологијама и искоришћењу спектра на основу искуства у земљама у окружењу.
Јавном слушању су присуствовали народни посланици, представници Министарства спољне и унутрашње трговине и телекомуникација, Министарства културе и информисања, мобилних и интернет оператора, невладиног сектора и јавних предузећа.

Јавно слушање организовано је уз подршку програма Уједњених нација за развој (УНДП) и Швајцарске агенције за развој и сарадњу (СДЦ) кроз пројекат под називом: “Јачање надзорне улоге и јавности у раду Народне скупштине”, који се спроводи у сарадњи Народне скупштине и ове две организације.


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 12. новембар 2013. | јавно слушање: Дигитализација - рационално коришћење фреквенцијског спектра 12.11.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја