30. септембар 2013. Учесници јавног слушања

30. септембар 2013. Учесници јавног слушања

Понедељак, 30. септембар 2013.

Одржано јавно слушање Област заштите животне средине као међуресорна надлежност, процедуре контроле примене прописа и надзор над процесом изречених прекршајних казни

Треће јавно слушање Одбора за заштиту животне средине на тему Област заштите животне средине као међуресорна надлежност, процедуре контроле примене прописа и надзор над процесом изречених прекршајних казни одржано је данас у Дому Народне скупштине.


У раду јавног слушања учествовали су народни посланици, представници извршне власти и Канцеларије за европске интеграције.
Државни секретар Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине Дејан Новаковић представио је основне надлежности Министарства и активности радних група и најавио увођење буџетског фонда за заштиту животне средине. Он је говорио и о увођењу нових такси у области заштите животне средине и могућностима коришћења отпада у грађевинској индустрији.
Помоћник Министра природних ресурса, рударства и просторног планирања Слободан Ердељан упознао је присутне са активностима овог Министарства и сарадњу са другим министарствима.
Тиса Чаушевић из Канцеларије за европске интеграције представила је политику Европске уније у области заштите животне средине, основне надлежности и циљеве политике.
О процедурама контроле примене прописа говорила је Лепосава Сојић из Министарства енергетике, развоја и заштите животне средине која је објаснила начин рада инспектора и процесуирање пријава и додала да се инспекцијаска контрола врши на основу 329 закона и подзаконских аката.
Представницима извршне власти питања су поставили народни посланици Гордана Чомић, Срђан Миливојевић, Александра Томић и Срђан Шајн, који су се интересовали за примену закона из области заштите животне средине, увођење нових такси, систем обавештавања у случају еколошких акцидената, израду Стратегије за управљање отпадом, функционисање рециклажних центара и планирану законодавну активност у овој области.

У закључку јавног слушања, председница Одбора за заштиту животне средине Милица Војић Марковић указала је на важност међуресорне сарадње и истакла да грађани треба више да учествују у контроли примене закона.Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Понедељак, 30. септембар 2013. | јавно слушање: Област заштите животне средине као међуресорна надлежност, процедуре контроле примене прописа и надзор над процесом изречених прекршајних казни 30.09.2013.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
субота, 1. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја