Понедељак, 6. децембар 2010.

Чланови Одбора за међунационалне односе разговарали саделегацијом Савјета националних мањина ПС Босне и Херцеговине

Студијска делегација Савјета националних мањина Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, коју је предводио председавајући Савјета Неџад Јусић, разговарала је у Дому Народне скупштине са члановима Одбора за међунационалне односе.Студијска делегација Савјета националних мањина Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине, коју је предводио председавајући Савјета Неџад Јусић, разговарала је у Дому Народне скупштине са члановима Одбора за међунационалне односе.

Чланови Одбора упознали су делегацију Савјета са законском регулативом којом се обезбеђују и штите слободе и права националних мањина у Републици Србији, као и са праксом и искуствима у непосредном остваривању права мањина у Републици Србији. Председник Одбора Милетић Михајловић је представио рад Одбора за међунационалне односе и рад националних савета, којих је у Републици Србији формирано укупно двадесет.

Председавајући Савјета Јусић се захвалио члановима Одбора на информацијама и изнетим искуствима Србије у процесу доношења законске регулативе којом су регулисана и дефинисана права националних мањина у Републици Србији. Он је упознао присутне са радом Савјета националних мањина, који је основан 2008. године, истакавши да је у Босни и Херцеговини признато седамнаест националних мањина.

У разговору са члановима Савјета оцењено је да су овакви сусрети и сарадња обострано корисни и да је заједнички циљ и Србије и Босне и Херцеговине изградња дугорочних парламентарних односа.

Састанку су поред председника Одбора Милетић Михајловића, присуствовали Жељко Томић, Константин Арсеновић, Јован Дамјановић, Габор Лоди, Витомир Михајловић, Сулејман Спахо, Зоран Петров и Бајрам Шеховић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1