Четвртак, 4. октобар 2007.

Четврта седница Одбора за Косово и Метохију

Одбор за Косово и Метохију одржао је Четврту седницу 4. октобра, којој су присуствовали државни секретар Министарства за Косово и Метохију Душан Пророковић и начелник одељења за финансијско-материјалне послове Мирјана Ћојбашић.Одбор за Косово и Метохију одржао је Четврту седницу 4. октобра, којој су присуствовали државни секретар Министарства за Косово и Метохију Душан Пророковић и начелник одељења за финансијско-материјалне послове Мирјана Ћојбашић. Седници је председавао председник Одбора, Владимир Милентијевић.

Одбор је разматрао Закључке Владе Републике Србије којим су дефинисане зараде и надокнаде у државним органима, организацијама и службама за територију АП Косово и Метохија.


У наставку рада седнице, чланови Одбора су једногласно одлучили да поднесу иницијативу за доношење закона о дефинисању радног статуса запослених на Косову и Метохији, ако је у складу са уставним и законским одредбама. Одбор је одлучио и да достави Министарству рада и социјалне политике и Министарству финансија захтев да упуте инспекцију рада, финансијску полицију и буџетску инспекцију у све косовске државне институције ради провере пријема и примања радника, као и финансијских трансакција од 2001. године.Одбори везани за ову активност