Уторак, 11. октобар 2022.

Четврта седница Одбора за заштиту животне средине

Председник Одбора за заштиту животне средине Александар Јовановић је, на основу члана 71. Пословника Народне скупштине сазвао седницу Одбора, на захтев девет чланова Одбора.


Одбор је радио према дневном реду наведеном у захтеву за одржавање седнице, разматрао је питања оправданости косине у подножју планине Старице у Мајданпеку са аспекта заштите животне средине, поштовања важећих прописа и правила струке и Извештај МРЕ о досадашњим и планираним активностима на пословима санације нестабилне косине у подножју планине Старица површинског копа Северни ревир.

На ову тему говорио је Дејан Милијановић, помоћник министарке за рударство и геологију, Јелена Танасковић, државни секретар Министарства заштите животне средине и Зоран Павловић, помоћник министарке за инспекцијски надзор.

Након расправе која је уследила, чланови Одбора усвојили су Предлог Милимира Вујадиновића, заменика председника Одбора да се усвоји Извештај Министарства рударства и енергетике, који је разматран на седници Одбора, као и Предлог да се осуди кршење Пословника од стране председника Одбора зато што није благовремено реаговао на говор Иване Парлић и да се Одбор ограђује од изјаве којом се нарушава углед Народне скупштине Републике Србије и њених грађана поређењем њеног система са фашистичким и хитлеровским.

Такође, Одбор је прихватио и Предлог Маријана Ристичевића да се Одбор изјасни о рекламираном кршењу Пословника Народне скупштине од стране председника Одбора.

Седници је председавао председник Одбора Александар Јовановић, а присуствовали су чланови и заменици чланова Одбора, Душан Радојевић, Милимир Вујадиновић, Јасмин Хоџић, Душан Марић, Маријан Ристичевић, Александар Мирковић, Марко Младеновић, Дејан Булатовић, Ивана Парлић, Марија Јовановић и проф. др Зоран Радојичић и народна посланица која није члан Одбора Радмила Васић .


Одбори везани за ову активност


Видео (1)

Уторак, 11. октобар 2022. | Четврта седницa Одбора за заштиту животне средине 11.10.2022.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
субота, 30. септембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја