Субота, 24. новембар 2007. - Понедељак, 3. децембар 2007.

Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007.години

Народна скупштина је за Четврту седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. години, коју је предсеник Народне скупштине Оливер Дулић, сазвао за 24. новембар, а која је почела по завршетку Треће седнице Другог редовног заседња Народне скупштине Републике Србије у 2007. години, усвојила следећи дневни ред: 1. Предлог закона о председнику Републике и2. Предлог закона о изборима за председника Републике.Народна скупштина је за Четврту седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. години, коју је предсеник Народне скупштине Оливер Дулић, сазвао за 24. новембар, а која је почела по завршетку Треће седнице Другог редовног заседња Народне скупштине Републике Србије у 2007. години, усвојила следећи дневни ред:

1. Предлог закона о председнику Републике и

2. Предлог закона о изборима за председника Републике.

Другог дана рада, 26. новембра, Народна скупштина водила је заједнички начелни претрес о предлозима закона о председнику Републике и о изборима за председника Републике.

Министар за државну управу и локалну самоуправу Милан Марковић образложио је Владине предлоге закона о председнику и о изборима за председника Републике, којима се та решења усклађују са Уставом Србије, а њиховим усвајањем испуњавају обавезе из Уставног закона.

Марковић је навео да се законом о председнику Републике уређује његов положај, својства мандата, услови за вршење функције, надлежности и изборна правила. Објаснио је да је предвиђено да мандат траје пет година, да председник не може бити биран више од два пута на ту функцију, без обзира на то колико су му трајали први и други мандат. У случају спречености, председника Републике замењује председник Народне скупштине, најдуже три месеца, додао је министар Марковић и у наставку излагања образложио и друга предложена решења.

До краја радног дана, народни посланици су обавили заједнички начелни претрес о предлозима закона о председнику Републике и о избору председника Републике.


Трећег дана рада, 28. новембра, Народна скупштина је започела претрес у појединостима о Предлогу закона о председнику Републике.

Четвртог дана рада, 29. новембра, Народна скупштина наставила је претрес у појединостима о Предлогу закона о председнику Републике.


Петог дана дана рада, 30. новембра, Народна скупштина је завршила претрес у појединостима о предлозима закона о председнику Републике и о изборима за председника Републике.

Пошто је Народна скупштина обавила претрес о свим тачкама дневног реда, председник Народне скупштине Оливер Дулић је као Дан за гласање одредио понедељак, 3. децембар, са почетком у 10 часова.

Дан за гласање

У Дану за гласање, 3. децембра, Народна скупштина је усвојила у целини Предлог закона о председнику Републике и Предлог закона о изборима за председника Републике.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу о свим тачкама дневног реда и одлучивање о њима, председник Народне скупштине Оливер Дулић је закључио Четвру седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2007. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
недеља, 2. октобар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја