3. новембар 2015. Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

3. новембар 2015. Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Уторак, 3. новембар 2015.

Четврта седница Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић сазвала је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштинe Републике Србије у 2015. години за уторак, 3. новембар 2015. године.


Пре преласка на рад, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици Олена Папуга, др Благоје Брадић, Борислав Стефановић и Александар Марковић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина утврдила је следећи дневни ред:

1. Предлог закона о јаким алкохолним пићима, који је поднела Влада,

2. Предлог закона о потврђивању Протокола о управљању наносом уз Оквирни споразум о сливу реке Саве, који је поднела Влада,

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, које је поднео Високи савет судства,

4. Предлог одлуке о избору председника судова, које је поднео Високи савет судства и

5. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председник Народне скупштине Маја Гојковић.

Народна скупштина прихватила је предлог Маје Гојковић да се обави заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. и заједнички јединствени претрес о 3. и 4. дневног реда седнице, а пре преласка на рад по дневном реду седнице председница Маја Гојковић поздравила је, у име народних посланика и у своје име, студенте прве године Факултета политичких наука Универзитета у Београду, који су пратили део седнице са галерије великесале.

Првог дана рада, Народна скупштина започела је заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице.

Предлоге закона, у име предлагача, образложила је министарка пољопривреде и заштите животне средине Снежана Богосављевић Бошковић.

До краја рада Народна скупштина водила је и закључила заједнички начелни и јединствени претрес о тачкама 1. и 2. дневног реда седнице.

Другог дана рада, 4. новембра, Народна скупштина је водила и закључила заједнички јединствени претрес о тачкама 3. и 4. дневног реда седнице, односно о Предлогу одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију и Предлогу одлуке о избору председника судова, које су у име предлагача образложили изборни чланови Високог савета судства Мирјана Ивић и Мирољуб Томић.

До краја рада, Народна скупштина обавила је и јединствени претрес о Предлогу одлуке о изменама одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама.

Трећег дана рада, 5. новембра 2015. године, пре преласка на рад по дневном реду седнице, председници, односно овлашћени представници посланичких група, народни посланици др Муамер Бачевац, др Благоје Брадић, Милорад Стошић, Јована Јовановић и Александар Јовичић затражили су обавештења и објашњења у складу са чланом 287. Пословника Народне скупштине.

Народна скупштина обавила је претрес у појединостима о Предлогу закона о јаким алкохолним пићима.

На предлог Одборa за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу Народна скупштина је, у дневни ред Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години, уврстила Предлог одлуке о избору члана Високог савета судства и Предлог одлуке о избору члана Државног већа тужилаца, које је Одбор поднео 3. новембра 2015. године.

У наставку рада, Народна скупштина је обавила јединствени претрес о Предлогу одлуке о избору члана Високог савета судства и Предлогу одлуке о избору члана Државног већа тужилаца.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу, у начелу и у појединостима, о свим тачкама дневног реда седнице, председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић, одредила је четвртак, 5. новембар 2015. године, са почетком у 14.15 часова, као Дан за гласање о свим тачкама дневног реда Четврте седнице Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.

Дан за гласање

У Дану за гласање Народна скупштина усвојила је већином гласова народних посланика следеће предлоге закона и одлука:

1. Предлог закона о јаким алкохолним пићима, који је поднела Влада;

2. Предлог закона о потврђивању Протокола о управљању наносом уз Оквирни споразум о сливу реке Саве, који је поднела Влада;

3. Предлог одлуке о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију, који је поднео Високи савет судства;

4. Предлог одлуке о избору председника судова, који је поднео Високи савет судства;

5. Предлог одлуке о изменама Одлуке о утврђивању састава сталних делегација Народне скупштине Републике Србије у међународним парламентарним институцијама, који је поднела председница Народне скупштине Маја Гојковић;

6. Предлог одлуке о избору члана Високог савета судства, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу и

7. Предлог одлуке о избору члана Државног већа тужилаца, који је поднео Одбор за правосуђе, државну управу и локалну самоуправу.

Председавајућа седници, председница Народне скупштине Маја Гојковић, честитала је, у име народних посланика и у своје име, редовним професорима Правног факултета Универзитета у Београду др Милану Шкулићу и др Зорану Стојановићу, избор за члана Високог савета судства и Државног већа тужилаца, и пожелела им успех у раду.

Пошто је Народна скупштина обавила расправу и одлучивање о свим тачкама дневног реда, председница Народне скупштине Маја Гојковић закључила је Четврту седницу Другог редовног заседања Народне скупштине Републике Србије у 2015. години.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја