7. децембар 2022. Чланови ПГП са Русијом са сталном делегацијом руског парламента у ПС ЦЕС

7. децембар 2022. Чланови ПГП са Русијом са сталном делегацијом руског парламента у ПС ЦЕС

Среда, 7. децембар 2022.

Чланови Посланичке групе пријатељства са Русијом одржали састанак са сталном делегацијом руског парламента у ПС ЦЕС

Посланичка група пријатељства са Русијом Народне скупштине, на челу са председником Групе Игором Брауновићем, данас се састала са сталном делегацијом руског парламента у Парламентарној скупштини Црноморске економске сарадње, која борави у званичној посети Републици Србији.


На самом почетку састанка, Игор Брауновић навео је да су билатерални односи две земље развијени у свим областима, који се воде кроз интензивне дијалоге, како у међусобним сусретима, тако и сусретима на маргинама међународних институција. Искористио је прилику да упозна посланике Државне Думе и чланове Савета Федерације са ситуацијом на подручју Косова и Метохије, те да се захвали Русији на непризнавању такозване државе Косово. „Неизмерно смо вам захвални због вашег принципијелног става по питању територијалног интегритета и суверенитета Србије, што је питање свих питања“, нагласио је Брауновић. Истакао је да је за Републику Србију је од кључног интереса очување стабилности у региону и изразио задовољство због пројекта и изградње гасовода Балкански ток. Указао је на договор председника Републике Србије Александра Вучића и Руске Федерације Владимира Путина о продужетку несметаних испорука гаса Србији у наредне три године, наводећи да је овај договор од изузетног значаја за грађане Србије, који су владајућој већини на првом месту. Навео је да о братству две земље сведочи и број чланова ПГП са Русијом , која у овом сазиву броји 91 члана.

Олга Тимофејева, шеф руске делегације, изразила је задовољство поводом састанка са Посланичком групом пријатељства, сложивши се са да су билатерални односи на изузетно високом нивоу. Она је нагласила да узајамно поштовање и захвалност коју две државе имају једна према другој, могу да се примете и кроз историјски братске односе.

Саговорници су разговарали и о додатном развоју економске сарадње и сагласили се да су билатералне везе на историјском максимуму. Саговорници су се сложили и да ће наставити да се залажу за додатни развој економске сарадње, као и досадашње и будуће инвестиције Русије у Србији.

Састанку су присуствовали народни посланици Снежана Пауновић, Драгиња Влк, Загорка Алексић, Дубравка Краљ, мр Иван Костић и Бошко Обрадовић, који су искористили прилику да са колегама разговарају о парламентарној сарадњи и будућим сусретима.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5
уторак, 7. фебруар

Цео календар догађаја