1. децембар 2021. Стефану Кркобабићу уручена Повеља за најинклузивнију иницијативу године

1. децембар 2021. Стефану Кркобабићу уручена Повеља за најинклузивнију иницијативу године

Среда, 1. децембар 2021.

Стефану Кркобабићу уручена Повеља за најинклузивнију иницијативу године

Центар за развој Београда уручио је данас потпредседнику Народне скупштине Републике Србије Стефану Кркобабићу Повељу за најинклузивнију иницијативу године, као признање за висок степен друштвене и политичке свести и савести, осећај за потребу да се српско друштво креће у правцу подстицања инклузивности и заштите најрањивијих друштвених категорија, те висок степен хуманости.


Кркобабић је октобра ове године предложио Народној скупштини да особе са инвалидитетом буду заступљеније у парламенту, односно да међу будућих 250 посланика буде 30 особа са инвалидитетом. Директор Центра за развој Београда Владимир Јестровић изјавио је да није било сумње коме ће повеља припасти ове године, с обзиром на озбиљност предлога и институције којој је предочен.

Господин Кркобабић није учинио политички, већ хуман и савестан потез предложивши да особе са инвалидитетом, сходно процентуалном учешћу у укупној популацији, буду сразмерно заступљене у националном парламенту. Тиме је показао да политика заштите најугроженијих категорија становништва, као темељ деловања политичке партије којој припада, није тек пука прокламација, већ нешто што се реализује и у пракси, изјавио је Јестровић. Стефан Кркобабић се захвалио Центру за развој Београда.

Ова повеља је велика привилегија, али и подстрек и обавеза да дам све од себе да у политичком и друштвеном простору Србије заступам интересе најрањивијих, а уједно и најтиших друштвених група. Између безличног капитализма кога занима само профит и друштва социјалне правде са људским ликом увек ћу, и као човек и као функционер ПУПС, бирати ово друго, изјавио је Кркобабић.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4