15. октобар 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић са  председником ПС ОЕБС Џорџом Тсеретелијем

15. октобар 2019. Председница Народне скупштине Маја Гојковић са председником ПС ОЕБС Џорџом Тсеретелијем

Уторак, 15. октобар 2019.

Гојковић се састала са председником ПС ОЕБС

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас са председником ПС ОЕБС Џорџом Тсеретелијем, који учествује на 141. заседању Интерпарламентарне уније, који се од 13. до 17. октобра одржава у Београду.


Гојковић и Тсеретели су разговарали о значају дијалога у оквиру београдског заседања ИПУ, као и важности регионалне сарадње, а председница Скупштине Србије је упознала председника ПС ОЕБС са процесом дијалога у Србији у циљу унапређење амбијента одржавања предстојећег изборног процеса, као и унапређења рада парламента.

Гојковић је напоменула да има простора да се унапреде механизми рада у Парламенту, и подсетила да је Скупштина Србије након представљања Извештаја Европске комисије донела низ мера како би побољшала парламентарни рад, што је довело до тога да се део посланика, који су бојкотовали рад Скупштине Србије, врати на заседања Парламента.

Гојковић је нагласила да је парламент кућа демократије и место где се разговара, указујући да је и 141.заседање Интерпарламентарне уније у Београду показало да је најважнији дијалог у суочавању са изазовима и различитим погледима.

Гојковић је указала да је Скупштина Србије отворена за даље унапређење рада Народне скупштине, као и унапређење амбијента за одржавања предстојећих избора.

Гојковић је, говорећи о медијском амбијенту и раду РЕМ, указала да је Скупштина Србије спремна да се организује скуп и дебата у Парламенту тим поводом, како би се договорили да сви буду заступљени у изборној кампањи.

Тсеретели је указао на важност дијалога са политичким странкама у светлу предстојећих избора и напоменуо да је ОЕБС једна од водећих организација, која је спремна да помогне да се превазиђу изазови и унапреди законодавство како би се постигао напредак. Председник ПС ОЕБС је напоменуо да је Мисија ОЕБС у Србији спремна да пружи подршку по питању превазилажења изазова у контексту предстојећих избора и додао да је важна инклузивност избора и да бојкот увек наноси штету за стране које бојкотују. Тсеретели је истакао да је важно да се искористе механизми ОЕБС у унапређењу изборног процеса.

Тсеретели је такође истакао да је важно ојачати дијалог и да је жеља ПС ОЕБС да постоји снажнији и делотворнији парламент који ће решавати проблеме друштава и додао да ће се његова организација у наредном периоду усредсредити на предстојеће изборе, питања изборног законодавства и медијског окружења.

Председник ПС ОЕБС је указао да је делегација Скупштине Србије веома активна у оквиру ПС ОЕБС и важан члан организације.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2