6. јул 2015. Председница Народне скупштине Маја Гојковић састала се са председником Конгреса Шпаније Хесусом Маријом Посадом Мореном

6. јул 2015. Председница Народне скупштине Маја Гојковић састала се са председником Конгреса Шпаније Хесусом Маријом Посадом Мореном

Понедељак, 6. јул 2015.

Гојковић се састала са председником Конгреса Шпаније

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић састала се данас у Мадриду са председником Конгреса Шпаније Хесусом Маријом Посадом Мореном, а на састанку су разговарали о унапређењу односа две земље, евроинтеграцијама Србије и економској сарадњи.


Гојковић је рекла да је Србија посвећена напретку на путу ка Европској унији имајући у виду да су евроинтеграције приоритет наше земље, и захвалила Шпанији на континуираној подршци у том процесу. Гојковић је рекла и да очекује што скорије отварање првих преговарачких поглавља.

Посада је истакао да Шпанија наставља да подржава европске интеграције Србије, као и да је тај пут у интересу Србије. Са шпанске стране је речено и да је снажна подршка евроинтеграцијама у Србији важна за процес преговора Србије и ЕУ.

Председница Скупштине захвалила је Шпанији и на принципијелној подршци територијалном интегритету и суверенитету Србије и навела да је Београд посвећен примени Бриселског споразума, као и дијалогу са Приштином, а Посада је напоменуо да Шпанија има чврст став по питању Косова и Метохије и да је увек бранила исту позицију.

Гојковић је упознала председника Посаду са реформама које Србија спроводи у области економије и указала да је Скупштина Србије донела многе реформске законе, чији је циљ побољшање привредног амбијента и позвала на веће инвестиције из Шпаније.

Председник Конгреса Шпаније поздравио је реформе које Србија спроводи на сопствену иницијативу и које, како је рекао, нашу земљу приближавају ЕУ.

Гојковић је у разговору нагласила и да има простора да се традиционално добри и пријатељски односи Србије и Шпаније додатно унапреде, како на парламентарном плану тако и на пољу економије.

Гојковић и Посада разговарали су и о питању миграната са којима се земље европског континента суочавају, као и о изазовима у борби против тероризма.

Гојковић се састала и са првим потпредседником Сената Шпаније Хуаном Хозеом Карлосом.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
недеља, 3. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја