Среда, 28. децембар 2011.

Деведест пета седница Одбора за финансије

На седници од 28. децембра, чланови Одбора за финансије размотрили су у појединостима Предлог закона о буџету Републике Србије за 2012.годину, Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама, Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица, Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање и Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији. На седници су размотрени у начелу и у појединостима и предлози закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему и о изменама и допунама Закона о обавезном осигурању у саобраћају.


На Предлог закона о буџету Републике Србије за 2012. годину укупно је поднето 103 амандмана, од чега су народни посланици поднели 97, а Влада шест амандмана. Влада и Одбор прихватили су три амандмана народних посланика, а Одбор је прихватио шест амандмана Владе. Одбор је на седници поднео и своја два амандмана и то на чланове 3. и 7. Предлога закона.

Чланови Одбора прихватили су у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџетском систему након краће расправе. На овај Предлог поднето је укупно 10 амандмана. Влада и Одбор нису прихватили ниједан поднети амандман.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о акцизама поднето је укупно 13 амандмана. Влада и Одбор нису прихватили ниједан поднети амандман.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о порезу на добит правних лица народни посланици поднели су 30 амандмана, а Влада и Одбор нису прихватили ниједан амандман.

Народни посланици поднели су два амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о доприносима за обавезно социјално осигурање, које Влада и Одбор нису прихватили.

На Предлог закона о изменама и допунама Закона о пореском поступку и пореској администрацији поднето је 35 амандмана, 34 амандмана народних посланика и један амандман Владе. Влада и Одбор нису прихватили амандмане народних посланика, а Одбор је прихватио један амандман Владе и поднео један свој амандман на члан 11. Предлога закона.

У наставку седнице, чланови Одбора прихватили су у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о обавезном осигурању у саобраћају. На овај Предлог закона поднето је осам амандмана, које Влада и Одбор нису прихватили.

Седници је председавао Зоран Красић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
понедељак, 29. мај

Цео календар догађаја