Понедељак, 10. октобар 2011.

Тридесет осма седница Одбора за пољопривреду

На седници одржаној 10. октобра, Одбор за пољопривреду разматрао је Предлог закона о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2011. годину, Раздео 19 – Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и водопривреде.


Представник Министарства, државни секретар Игор Момчиловић истакао је да предлогом ребаланса, који је сачињен у договору са ММФ-ом, нису предвиђена додатна средства за субвенције у пољопривреди. Истакао је да је планирано да ребалансом буџета за то министарство буде издвојено додатних 1,1 милијарди динара, што не оставља простор за значајне промене.

Државни секретар Момчиловић је нагласио да ће се Министарство трудити да испуни све преузете обавезе када је реч о висини субвенција и корисницима давања.

Поједини чланови Одбора оценили су да су средства намењена пољопривреди и даље недовољна, с обзиром на неповољне природне услове ове године и указали да је требало предвидети додатна средства за субвенције у пољопривреди.

Такође, чланови Одбора интересовали су се колико је средстава за субвенционирање пољопривредне производње до сада исплаћено, када ће почети са радом Национална референтна лабораторија за храну, храну за животиње и млеко и када ће бити обезбеђен већи број јавних складишта.

Након обављене расправе, Одбор није донео одлуку о прихватању Предлога закона о о изменама и допунама Закона о буџету Републике Србије за 2011. годину, у делу који се односи на Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и пољопривреде.

Одбор је размотрио у начелу Предлог закона о изменама и допунама Закона о заштити права оплемењивача биљних сорти. Предлог закона образложио је представник Управе за заштиту биља, након чега је одбор већином гласова усвојио овај предлог закона у начелу.

Седници је председавао проф. др Зоран Машић, председник Одбора.

Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
петак, 8. децембар
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја