Понедељак, 10. март 2008.

Разговор Мехе Омеровића са представницима националних служби за запошљавање

Председник Одбора за рад, борачка и социјална питања Мехо Омеровић примио је данас у Дому Народне скупштине учеснике регионалног округлог стола “Рад на црно, са посебним освртом на рад страних држављана на територији Републике Србије”, који је организовало Министарство рада и социјалне политике.Председник Одбора за рад, борачка и социјална питања Мехо Омеровић примио је данас у Дому Народне скупштине учеснике регионалног округлог стола “Рад на црно, са посебним освртом на рад страних држављана на територији Републике Србије”, који је организовало Министарство рада и социјалне политике. У делегацији су били представници националних служби за запошљавање Србије, Бугарске, Републике Српске и Босне и Херцеговине.

Председник Омеровић је упознао госте са надлежностима Одбора за рад, борачка и социјална питања, као и са основним решењима из новог закона о условима за запошљавање и рад страних држављана, који је припремило Министарство рада и социјалне политике. Нацрт закона усклађен је са европским стандардима у овој области. Осим тога, како је истакао, Народна скупштина је до сада верификовала више конвенција са другим државама у окружењу, које уређују ову област.

У разговору су размењена искуства из рада националних служби и агенција за запошљавање, као и инспектората за рад, која су изнели представници Бугарске, Републике Српске, Босне и Херцеговине и Србије. Притом је посебно указано на важну улогу Балканског центра за сарадњу у области рада и запошљавања, који су прошле године основале државе југоисточне Европе, са центром у Београду, са циљем заједничког ефикаснијег решавања проблема у овој области.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
субота, 10. јун
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја