18. децембар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић и амбасадор  Француске у Србији Жан Луји Фалкони

18. децембар 2020. Председник Народне скупштине Ивица Дачић и амбасадор Француске у Србији Жан Луји Фалкони

Петак, 18. децембар 2020.

Састанак Ивице Дачића и амбасадора Републике Француске у Србији Жана Луја Фалконија

Председник Народне скупштине Ивица Дачић примио је амбасадора Француске у Србији Жан Луји Фалконија.


Саговорници су се сложили да су билатерални односи на веома високом нивоу и да треба наставити са актиностима на њиховом унапређењу. Председник Народне скупштине Ивица Дачић изразио је спремност да на новој функцији настави да ради на јачању пријатељских односа између Србије и Француске, пре свега кроз интезивирање сарадње између два парламента. Информисао је саговорника да је у Народној скупштини формирана Посланичка група пријатељства са Француском и изразио наду да ће планиране парламентарне посете и активности које су одложене због пандемије бити реализоване током следеће године.

На интересовање саговорника, председник Народне скупштине Ивица Дачић је изложио приоритете рада Народне скупштине и инфромисао о њеним активностима и плановима за следећу годину. Обавестио је саговорника да ће до краја године у Народној скупштини бити организована седница која ће бити посвећена разматрању Извештаја Еворпске комисије о напретку Републике Србије за 2020. годину. Информисао је саговорника о плановима за наставак међустараначког дијалога.

Током разговора размотрене су могућности унапређења парламентарне сарадње, као и сарадње у оквиру организације Франкофоније. Саговорници су се сложили да ће размена посета председника парламената допринети оснаживању парламентарне сарадње, а тиме и укупних билатералних односа. Амбасадор Фалкони је изразио наду да ће посета председника Сената Француске, која је била планирана за ову годину, бити реализована следеће године, након стабилизације здравствених прилика.


Фото галеријаПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3