Среда, 8. децембар 2010.

Тридесет трећа седница Одбора за европске интеграције

На седници од 8. децембра члановима Одбора за европске интеграције представљен је Упитник Европске комисије упућен ради припреме Мишљења о захтеву Србије за чланство у ЕУ Седници је председавао председник Одбора Ласло Варга, а седници су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије за европске интеграције Божидар Ђелић са сарадницима.На седници од 8. децембра члановима Одбора за европске интеграције представљен је Упитник Европске комисије упућен ради припреме Мишљења о захтеву Србије за чланство у ЕУ

Седници је председавао председник Одбора Ласло Варга, а седници су присуствовали потпредседник Владе Републике Србије за европске интеграције Божидар Ђелић са сарадницима.

У свом уводном излагању, потпредседник Владе Ђелић је прецизно изнео план и рокове за попуњавање одговора на Упитник Европске комисије. Ђелић је информисао присутне да је Упитник, који Република Србија треба да достави Европској комисији до 1. фебруара 2011. године, преведен на српски језик, и да га јавност може прочитати на сајту Владе Републике Србије. Ђелић је додао да ће одговори на Упитник показати реално стање у нашој земљи и изразио уверење да ће они наићи на позитиван одрговор Европске комисије. Он је указао члановима Одбора да је у процесу који следи веома важна сарадња коју Влада има са Народном скупштином и Саветом за европске интеграције и позвао све да учествују у припреми одговора на питања из Упитника. Ђелић је обавестио присутне да ће Влада после седнице 10. децембра послати први део усвојених одговора Канцеларији за европске интеграције, а да ће до 10. јануара бити завршен остатак, након чега ће уследити превођење одговора на коме ће радити око 50 преводилаца.

Чланови Одбора дискутовали су са потпредседником Владе о питањима из Упитника и заједнички је оцењено да ће се у наредном периоду Одбор састати, како би се детаљно дискутовало о Упитнику.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31