Среда, 18. новембар 2009.

Тридесет седма седница Одбора за правосуђе и управу

На седници одржаној 18. новембра, Одбор за правосуђе и управу размотрио је амандмане на Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлог закона о одређивању максималног броја запослених у републичкој администрацији и на Предлог закона о Јединственом бирачком списку.На седници одржаној 18. новембра, Одбор за правосуђе и управу размотрио је амандмане на Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима, Предлог закона о одређивању максималног броја запослених у републичкој администрацији и на Предлог закона о Јединственом бирачком списку.

Одбор је једногласно подржао све амандмане које је Влада прихватила. Такође је предложио два своја амандмана на Предлог закона о изменама и допунама Закона о државним службеницима и на Предлог закона о Јединственом бирачком списку, које ће упутити на усвајање Народној скупштини.

У наставку седнице, Одбор је утврдио Предлог одлуке о разрешењу дужности Сенада Паламара, заменика окружног јавног тужиоца у Новом Пазару, због кривичног дела које га чини недостојним дужности.

Одбор је утврдио Предлог одлуке о престанку дужности Обраду Протићу, општинском јавном тужиоцу у Новом Саду, на лични захтев.

Одбор је утврдио и Предлог одлуке о престанку судијске дужности због навршења радног века Љубици Јеремић, судији Врховног суда Србије, Миланки Марковић, судији Окружног суда у Новом Саду, Марији Радоњић, судији Општинског суда у Чачку и Миодрагу Шинжару, судији Општинског суда у Белој Цркви.

Седници је председавао председник Одбора Бошко Ристић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3