Петак, 27. новембар 2009.

Тридесет девета седница Одбора за правосуђе и управу

На седници одржаној 27. новембра, Одбор за правосуђе и управу размотрио је Предлог Високог савета судства за избор председника Врховног касационог суда.На седници одржаној 27. новембра, Одбор за правосуђе и управу размотрио је Предлог Високог савета судства за избор председника Врховног касационог суда. Одбор је, након претреса, једногласно одлучио да предложи Народној скупштини да за председника Врховног касационог суда изабере Нату Месаровић, вршиоца дужности председника Врховног суда Србије.

Одбор је размотрио Предлог Владе Републике Србије за избор Републичког јавног тужиоца и једногласно одлучио да предложи Народној скупштини да се за Републичког јавног тужиоца изабере Загорка Доловац, вршилац дужности јавног тужиоца у Окружном јавном тужилаштву у Београду.

Одбор је размотрио Предлог Владе за избор тужилаца у тужилаштва посебне надлежности. Након претреса, Одбор је једногласно одлучио да предложи Народној скупштини да прихвати предлог да се за Тужиоца за организовани криминал изабере Миљко Радисављевић, Специјални тужилац за борбу против организованог криминала и да се за Тужиоца за ратне злочине изабере Владимир Вукчевић, садашњи Тужилац за ратне злочине.

Одбор је, након претреса, једногласно одлучио да предложи Народној скупштини да прихвати Предлог Владе за избор јавних тужилаца за апелациона јавна тужилаштва у Београду, Крагујевцу и Нишу.

На овој седници Одбор је једногласно одлучио да предложи Народној сккупштини да прихвати предлог Владе за избор 25 јавних тужилаца у виша јавна тужилаштва, као и Предлог за избор 31 јавног тужиоца у основна јавна тужилаштва.

Ове предлоге образложила је министарка правде Снежана Маловић.

Седници је председавао Бошко Ристић, председник Одбора.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
среда, 10. август
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја