Среда, 13. мај 2009.

Двадесет девета седница Одбора за правосуђе и управу

Одбор за правосуђе и управу је, на седници одржаној 13. маја, размотрио Предлог закона о забрани манифестација неонацистичких или фашистичких организација и удружења и забране употребе неонацистичких или фашистичких симбола и обележја, који су поднели: Ненад Чанак, Бојан Костреш, Радован Радовановић, Александра Јерков и Олена Папуга, у начелу.Одбор за правосуђе и управу је, на седници одржаној 13. маја, размотрио

Предлог закона о забрани манифестација неонацистичких или фашистичких организација и удружења и забране употребе неонацистичких или фашистичких симбола и обележја, који су поднели: Ненад Чанак, Бојан Костреш, Радован Радовановић, Александра Јерков и Олена Папуга, у начелу.

Одбор је једногласно подржао Предлог закона у начелу.

Одбор је размотрио предлог кандидата председника Републике за избор члана Агенције за борбу против корупције и констатовао да предложени кандидат - проф. др Радмила Васић, професор Правног факултета Универзитета у Београду испуњава законске услове, чиме су се стекли услови да Народна скупштина изабере новог члана Агенције за борбу против корупције.

У наставку седнице, Одбор је размотрио обавештење Великог персоналног већа о престанку дужности судија на лични захтев и услед навршења радног века и утврдио Предлог одлуке о престанку судијске дужности Љиљани Катринки, судији Трговинског суда у Суботици, на лични захтев,

и Животију Димитријевићу, судији Окружног суда у Јагодини, Синиши Софреновићу, судији Окружног суда у Београду, Добринки Стаменковић, судији Општинског суда у Врању и Слободи Крстин, судији Општинског суда у Смедереву, због навршења радног века.

Одбор је размотрио и обавештење Високог савета правосуђа о престанку дужности на лични захтев Ђорђа Маховца, заменика Окружног јавног тужиоца у Сремској Митровици и утврдио Предлог одлуке о престанку дужности заменика јавног тужиоца.

На овој седници,0 чланови Одбора усвојили су закључак Одбора поводом разматрања захтева групе грађана који воде судски спор са ДП “Борели” из Београда за остваривање права својине на локалима купљеним од предузећа “Борово” из Вуковара.

Седници је председавао председник Одбора Бошко Ристић.


Одбори везани за ову активностПретходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3