Недеља, 22. март 2020.

Гојковић упутила писмо захвалности Председнику Сталног комитета Свекинеског народног конгреса

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић упутила је писмо председнику Сталног комитета Свекинеског народног конгреса Народне Републике Кине Ли Џаншуу, у којем је захвалила на помоћи НР Кине и кинеског народа Републици Србији у борби са корона вирусом.


„Желим да Вам у име Народне скупштине Републике Србије и у своје лично име упутим изразе најискреније и најдубље захвалности Вашем руководству, Комунистичкој партији Народне Републике Кине и кинеском народу на помоћи у борби са корона вирусом, коју сте несебично послали у једном од најтежих тренутака за Србију и њене грађане и која ће спасити небројене животе“.

Председница Скупштине Србије је истакла да та помоћ и подршка, упућена на братски начин, у тренутку када читав свет води тешку борбу са овим подмуклим невидљивим непријатељем, на најбољи начин још једном потврђује огромну снагу челичног пријатељства које је успостављено између наша два руководства и два народа, и представља узор несебичности и солидарности.

„Задивљени смо одлучношћу, мудрошћу, снагом и пожртвованошћу, захваљујући којима остварујете још једну историјску победу над једном од највећих пошасти нашег времена. Та победа данас је извор наде за читаво човечансто, као и ослонац у вери да ћемо, уз вашу помоћ, успети да превладамо ово трагично искушење“.

Председница Народне скупштине је указала да Србија улаже све своје напоре да заштити живот као највишу вредност.

„То је снага која ће нам омогућити да опстанемо, као и да након ове борбе наставимо да још јаче и још преданије градимо бољу будућност и стварамо укупну добробит наших народа. Најдубље сам уверена да ћемо у овоме успети, полазећи од заједничких принципа солидарности и узајамног поштовања које већ дуго предано негујемо и који се на најбољи начин и данас потврђују“.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
субота, 21. мај
  • Нема најава за изабрани датум

Цео календар догађаја