Четвртак, 9. јул 2020.

Гојковић осудила насилничке нападе демонстраната испред Скупштине Србије и на улицама Београда и Новог Сада

Председница Народне скупштине Републике Србије Маја Гојковић најоштрије је судила насилничке нападе демонстараната на Дом Народне скупштине, дивљање на улицама Београда и Новог Сада, као и нападе на Градску кућу и медије.


„Згрожена сам синоћним дивљањем демонстраната испред Скупштине Србије, али и улицама Београда и Новог Сада и најоштрије осуђујем вандализам оних који очигледно не презају од најгнуснијег насиља како би дестабилизовали Србију. Њих не занима ни јавно здравље грађана, нити како да се грађани заштите од вируса Ковид 19, већ искључиво изазивање хаоса, нереда и како да ослабе позиције наше земље.

Постављам питање свима који са симпатијама гледају на ове протесте да ли су слике Београда и Новог Сада синоћ слике мирних демонстраната и да ли се овако понашају мирни грађани који само исказују своје незадовољство?

Истовремено, напад на Народну скупштину као дом свих грађана је напад на демократију, а држава ће заштити све наше институције и изборну вољу грађана Србије.

Грађани Србије се гнушају над синоћним сликама дивљања. То није слика коју највећи број наших грађана жели да гледа у својој земљи, јер желе политичку и економску стабилности, уређену земљу која се развија, и која може храбро да одговори на све изазове пред нама.

Сви они који подстичу и радују се оваквим чиновима насиља и безумља испред Народне скупштине, као и у Новом Саду, где је први пут у историји неко насрнуо на Градску кућу, морају да знају да неће поколебати представнике грађана, ни руководство Србије у одлучној намери да штите интересе наше земље и наших грађана. Србија неће поклекнути пред овим насилницима и хулиганима, инспирисаним очигледно жељом да без икакве подршке грађана Србије дођу на власт без избора“.Претходни месец Следећи месец
П У С Ч П С Н
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2